Kippenkenners?

Nou hebben we er dus 2 vrolijk ik ben er afgelopen week nog eentje gaan halen. Chickie was zo zielig alleen! Ik heb gekozen voor een heel klein kipje, een Serama kipje, zo groot als een gewone duif en wordt iets groter. Nu hebben we dus Chickie & Lola. Het koppelen is goed gegaan. Ze vliegen wel eens achter elkaar aan enz maar ik heb gelezen dat dat nog wel een week of 3 kan duren.

Dus nu zitten ze samen in hokje en daar willen ze niet blijven zitten. De één steekt de ander aan en het enige wat ze willen is naar binnen. Ik vind het fantastisch maar het geeft ook een hoop rommel. Als ze dus niet naar binnen mogen en in hun hok zitten blijft Chickie heel zielig fluiten... constant... Net zo lang totdat ik (het gaat vooral om mij) er weer ben.. en dan is het over.

Nu weet ik dus niet hoe ik dat moet aanpakken. Ik heb een hekje in de keuken gezet dus kunnen ze niet de kamer in maar mij wel zien. Dat schijnt wel te helpen. Gisteravond gingen ze helemaal over de zeik dat ze hun hok in moesten en uiteindelijk hebben we ze allebei in het nachthok gedaan met de deur dicht, toen duurde het nog geen minuut en was het stil.

Geen idee wat ze mankeren.. zou het wennen zijn? Het valt me ook op dat er bijna meer voer uit de silo gegooid wordt dan opgegeten, doen ze dat altijd? Maar vooral het achter me aan lopen en niet uit het zicht mogen verbaasd me enorm en hoe los ik dat op? Ik niet eeuwig buiten blijven zitten haha.

En dat is het dan... kippenproblemen erg vrolijk ... ik weet dus niks van kippen/vogels dat is duidelijk. Wat ook duidelijk is, is dat we een groter hok moeten aanschaffen want deze is echt te klein.

-xx-
05 aug 2019 - bewerkt op 05 aug 2019 - 308x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende