Kerst, dat was gezellig

Hoi,

De plannen van eerste kerstdag gingen niet door, ik was gisteren de hele dag alleen. Dat staat daar best wel sneu.. Ik merkte gisteren dat het last moment cancellen van plannen (ondanks dat het kan met corona) me zeer deed. Ik ben namelijk afgelopen jaar heel erg druk geweest met werk en keek zo uit om na de afgelopen drukke tijd nu echt even onder de mensen te komen. Het jaar 2020 stond al in het teken van alleen leren zijn, dat is me het hele jaar eigenlijk heel erg goed afgegaan. En hoewel ik mezelf vertel dat zo'n dag als kerst helemaal niet zo bijzonder is heeft dat waarschijnlijk meer met een stukje zelfbescherming te maken, dan doet het toch minder pijn. Ik word er ook wel weer harder van want ik mag echt wel nog meer op mezelf leren bouwen en vertrouwen.

Kerstavond was trouwens echt heel fijn, M. was hier en we hebben het echt super gezellig gehad. We zitten zo erg op een lijn dat we haarfijn voelen waar de ander behoefte aan heeft. Lekker gegeten (besteld bij een restaurant hier in de buurt, was super nice), film gekeken, elkaar nog wat aandacht gegeven. Toen ze rond middernacht vertrok richting huis was ik echt dood en doodop maar ik wilde de kick-off van de top 2000 nog even meekrijgen. Met de radio aan in slaap gevallen, alleen waren de 2 draken om half 7 (!) al wakker met al het gekrab aan de slaapkamerdeur als gevolg.

Anyway, wat bleek, een vriendin van mijn zus had positief getest op corona begin deze week en mijn zus was (voordat de vriendin wist dat ze het had) langs geweest. Hoewel mijn zus klachtenvrij was heeft ze wel in de ochtend (eerste kerstdag) een test laten afnemen maar daar weet je natuurlijk niet diezelfde dag de uitslag van. Wat geappt met haar, we zouden in elk geval niet met het hele gezin gaan eten wat natuurlijk heel erg verstandig is. Maar ze besloten wel samen een wandeling te gaan maken, iets waar ik werkelijk niks van begreep. Ik heb nog zitten twijfelen of ik uiteindelijk toch in de middag nog richting mijn ouders zou gaan maar ik wil gewoon echt geen enkel risico nemen. Het feit dat mijn zus alsnog besloot om met mijn ouders iets te gaan ondernemen ondanks dat mijn pa tegen de 70 aan loopt vond ik echt not done.

Ik kreeg een appje dat ze weer thuis waren en ik zat op de bank te bedenken wat ik ging doen. Uiteindelijk maar opgebeld dat ik het niet op ga zoeken en dat ik oprecht boos en teleurgesteld was dat ze zelf wel onnodig een risico hebben genomen. Ondanks dat ik zelf gezond ben wil ik gewoon het niet op mijn geweten hebben om anderen eventueel te besmetten, al helemaal mijn eigen ouders niet. Ook naar mijn werk toe, ik zit komende week veel op locatie en ik zou het echt onverantwoord vinden richting alle aanwezige collega's als ik rond de feestdagen bewust een risico heb genomen m.b.t. corona. Het enige dat mijn pa zei: "Dat is natuurlijk iets wat je voor jezelf moet bepalen, als je het een risico vindt dan moet je het niet doen". Ik was echt aardig over de zeik, ik hoor al maanden de verhalen vanuit de verpleging hoe het er aan toe kan gaan als het echt foute boel is met corona. Dat zou je maar je eigen ouders aan doen, of in elk geval ze onnodig een risico te laten lopen.

Maar goed, ik bleef dus thuis en ik voelde me te opgelaten om me dan nog ergens anders uit te gaan nodigen. Ik zou het oprecht rot vinden iemand in de positie te brengen dat ze hun plannen moeten gaan wijzigen omdat die van mij last moment niet doorgaan. Dus ik heb het bad vol laten lopen, muziek aangezet en een uur lang liggen verrimpelen tussen het badschuim. Een salade klaargemaakt, een potje zitten gamen en 's avonds nog even Boer zoekt Vrouw zitten checken... dat was mijn kerstdag. Terwijl ik dit teruglees denk ik echt van hoe sneu is dat, ik ben er inmiddels wel oké mee.

Hoop dat je kerst lekker gaat verder.

Patrick
26 dec 2020 - 202x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende