'Je kan niet winnen'

Dat hoorde ik zo vaak, te vaak, in de tijd dat ik uit gehuurd werd. Je kan niet winnen, vechten heeft geen zin. Natuurlijk in die situatie en die tijd hadden zij gelijk. Ik vocht niet meer en dit trok ik veel te lang in de rest van mn leven door. Niets was het waard en ik zeker niet, om te vechten. Energie verspilling, zonde van de tijd. Ik heb daar veel te lang in gelooft. Nog steeds geloof ik meer dan de helft van de tijd dat ik het niet waard ben. Precies zo waardeloos als hij me gemaakt heeft, zo waardeloos voelde ik me. Dat was niet meer dan een uitgekauwd stukje kauwgom onder je schoen. Waarbij ik dus en uitgekauwd en vertrapt ben of verscheurt, verfrommeld papier, klaar om weg te gooien want -> waardeloos. Uitgewoond en te vaak gebruikt, zo kan ik nog wel even doorgaan het maakt het er niet beter uit. Ik denk dat die periode mij als mak lammetje maakte terwijl ik een felle leeuw had moeten worden. Dat ben ik nu geworden, vooral als het om onrecht gaat wat anderen aan gedaan wordt. Want opkomen voor mezelf, daar ben ik nog steeds niet goed in.

Ik kan niet winnen. Het leven is geen spel wat ik uit moet spelen. Wil ik winnen of is de strijdlust ook begraven? Dat weet ik dus niet zo heel goed. Wat ik wel weet is dat ik dood en dood moe ben, van alles. Van alles wat niet gewoon normaal kan zijn, van depressief zijn, van suicide, van automutilatie, van luisteren naar anderen, van (gezond) eten, van sporten, van doen of het goed gaat, van niet / slecht slapen, van pijn, van perfectie, van alles onthouden, van goed plannen, van gewenste antwoorden geven, nou vooral en bovenal van mezelf.

Het is geen spel en ik kan en hoef niet te winnen. Alleen ben ik nu te ver gekomen om er een einde aan te maken. Ik blijf het mezelf zeggen, herhalen. Het is geen spel, het hoeft geen strijd te zijn en leven kent geen winnaars en verliezers. Zo voelt het niet en als ik dan verlies hoop ik dat het strijdend is.
05 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Infinito
Infinito, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende