Je derde oog

Het is ineens iets wat in mijn leven voorbij komt. Op verschillende momenten gaat het ineens daar over. Zijn het signalen? Ik ga mezelf er maar even in verdiepen. Ik heb nog nooit echt met mijn derde oog naar de wereld gekeken?

Ik dacht dat mijn intuïtie in mijn buik zat. Daar waar je aanvoelt wat er gaat gebeuren. Daar waar ik nu voel dat mijn nieuwe date mij alleen wil zien voor seks. Of zijn dat mijn gedachten die mijn gevoel verstoren. Ik heb nog nooit zo'n sterke verbinding met iemand gevoeld. Echt in mijn onderbuik. Het is niet perse aantrekkingskracht. Maar een ander gevoel.

Of is die 'verbinding' een gevoel dat ik open sta voor liefde. En heeft het niet perse iets met hem te maken? Ik kan op heel veel andere mannen ook verliefd worden namelijk. Ik vind het irritant dat ik alles meteen zo romantiseer. Maar ook dat mijn vriendinnen er in mee gaan. Natuurlijk hoor je supportive te zijn. Maar ik voel daardoor zo veel druk om het te laten lukken.

Ik wil de open persoon blijven zoals ik was toen ik hem ontmoette. Ik voel dat het helemaal geen goed idee is dat hij vanavond naar mij toe komt om mijn 'bed uit te testen'. Maar dit heb ik zelf veroorzaakt. Terwijl het de 'schuld' is van mijn naïviteit. Had ik maar niet moeten vragen aan welke kant van het bed hij sliep. Ik bedoelde daar niks mee. Het is gewoon zo'n vraag die dan in mijn hoofd zit. Van alle 100 vragen die ik zou kunnen stellen om hem te leren kennen stel ik deze... verward. Meteen zijn aandacht en een appje terug: 'je wilt toch niet naar de volgende stap he mevrouw'. En dan raak ik in de knoop. Ik wil hem zien, zijn aandacht, en ineens zit ik in een gesprek over lepeltje-lepeltje liggen.

Dus hij stelde vanavond voor en ik zei ja, gezellig.

En nu de andere struggle in mijn hoofd. Ik ben ongesteld. En nee niet meer het laatste beetje. Ik zit er middenin.

Mijn gedachten zijn druk met elkaar in gesprek. De ene kant zegt je moet eerlijk tegen hem zijn. Je stelt hem teleur als je dit vanavond ineens meld. Dan was hij misschien liever niet gekomen. Had hij zijn tijd met een ander kunnen invullen, zoals volgens mij stiekem gisteravond. Je weet dat hij je alleen wilt zien voor seks. En waarom weet ik dat? Weinig interesse op de app over wie ik ben. Alleen de vraag hoe mijn dag is.
De andere kant zegt ben jezelf. Je bent een vrouw. Het hoort bij jou en jullie hebben niet afgesproken voor seks. Dat was nooit je intentie. Als hij je voor seks wilt zien ben je hem niet waard. Jij gaat voor verbinding. Ik wil plezier maken met iemand. En ik weet niet of dit er bij hem in zit. Maar ja seks is ook een onderdeel van een relatie. En ik vind seks ergens ook gewoon fijn. Ik verlang naar de seks met iemand waarop je verliefd ben. Dat is echt zo mega lang geleden.

Ik wil eigenlijk gewoon dat mijn gedachten stoppen met communiceren met elkaar en gewoon mijn gevoel alle ruimte te geven voor wie ik ben. En vanuit dat gevoel er open in te gaan. Te kijken wat er vanavond gebeurd.

Lieve hersenen stop met alles analyseren. Je mag fouten maken, een klein gebroken hartje hebben, teleurgesteld zijn, daar wordt je uiteindelijk alleen maar beter van.
17 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Roodborstje
Roodborstje, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende