Huisarts , opendag & de rest

Bij de huisarts was geen enkele twijfel mogelijk. De bloedtest wees aan dat ik zwanger ben. Met vlag en wimpel zegt de dok. Helaas door dat nieuws wil hij niet echt verder kijken naar darmen. Hij doet wel een echo, super tof. Daar kan ik het vruchtzakje met een piep klein bolletje zien. Daar zit ie dan, ons blopje. A.s. vrijdag moet ik nog even terugkomen omdat we dan gaan bespreken hoe het moet met mijn medicijnen. Ik neem namelijk een aantal medicijnen voor depressies en die zijn niet heel goed voor de baby.
Terug bij de auto bel ik als eerste P. om te vertellen dat het toch echt echt echt waar is. Hij is dolblij.

Zaterdag hadden we Open huizen dag. We hadden van te voren alles netjes gemaakt natuurlijk, binnen en buiten. De posters en vlag opgehangen van de makelaar en om half 11 stond mijn schoonvader aan de deur om te helpen. Ik ben met Hond opweg gegaan naar mijn schoonmoeder. Daar hebben we lekker in de tuin gezeten, de hele dag. Helaas zijn er helemaal geen mensen komen kijken. De makelaar zei dat de andere huizen ook bijna niemand gehad hadden. Het was natuurlijk ook kei mooi weer, misschien dat iedereen meer zin had om buiten te zijn.
Rond half 4 waren ze bij ons. Onder het mom van dat we een familie foto wilden maken hebben we de camera opgesteld. Eerst hebben we inderdaad een foto gemaakt en voor de volgende foto heb ik het filmknopje in gedrukt, nadat ik 1,2,3 zei, riep P. Mari is zwanger! Haha toen viel er echt even een stilte en mijn schoonmoeder zei: je maakt een grapje zeker. Toen het eenmaal doordrong was iedereen ontzettend blij. Mijn schoonvader kwam me gelijk een knuffel geven, oh wat mooi! riep hij.
Super toch als mensen zo blij kunnen zijn van nieuws. We hebben ook uitgelegd dat het nog heel pril was maar omdat we de komende weken veel bij elkaar over de vloer gaan komen (verbouwing, Hond oppas enz) is het lastig om elke keer te moeten ' liegen' en te doen alsof ik me kip lekker voel terwijl ik me kut met peren voel erg vrolijk.
Mijn ouders ga ik het nog niet vertellen. Ten eerste mijn moeder kan niks voor zichzelf houden en ten tweede ik ga even genieten van het feit dat we zwanger zijn en dat mijn schoonouders het zo leuk vinden. Ik kan je garanderen, deze reactie zal ik nooit van mijn ouders krijgen.

Zondag hebben we lekker uitgeslapen en daarna hebben de LR gefixt. De versnellingsbak hangt er weer terug in, die moet alleen nog helemaal aangesloten worden maar dat kan P. alleen. Zo' n bak erin hangen is een klus wat gewoon niet in je eentje gaat. Toen de bak erin hing moest ik echt even gaan liggen zo misselijk en moe was ik in eens. Daarna zijn we Hond uit wezen laten en nog wat boodschapjes gehaald. We wilden even makkelijk eten dus dat werden opwarm pannenkoeken.

Ik merk dat P. onrustig is. Het is ook veel op elkaar nu met alle toekomst plannen enz. Ik hoop dat hij ondertussen wel een beetje kan genieten van het feit dat we een kindje krijgen. Ik merk ook dat hij intimiteit mist, het gewone knuffelen (wat er de laatste tijd bij inschiet) maar ook de seks. Seks is iets wat even niet op mijn lijstje staat merk ik. Er gaat zoveel in mijn lichaam om, ik voel me heel de dag niet lekker, dat dat er bij inschiet. Aan de andere kant heb ik zoiets van... en nu wel zeker? nu wil je wel? En dat bedoel ik dan niet zo scherp als dat het klinkt maar het schiet wel door mijn gedachten.
Morgenavond moeten we weer naar S. ben benieuwd hoe dat gaat zijn.

-xx-
01 apr 2019 - 336x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende