House of Cards en Dr. Hannibal Lecter om 6 uur

Ik weet dat ik weinig reacties geef, normaal heb ik altijd wel een goed woordje. Maar door drukte is het niet van gekomen. Ik ga proberen wanneer de zon schijnt en mooi licht geeft. Dus ik hoop dat jullie mij de tijd geven en vergeven welke dagboek verhalen ik geen reactie geef.

Er zitten maar 24 uur in een dag. En van deze dag zijn er 6 uur voorbijgegaan. Ik ben nog zo laat wakker omdat er groot feest was. De 11de van de 11de is geweest, dus dat moest gevierd worden. Met liters bier is gevierd, harde muziek in mijn ogen verkrachte remixen van prachtige nummer die je al kan meezingen. Maar goed, ik woon in de buurt. Ik heb er niet veel last van, zeker sinds ze van zooitje ongeregeld naar strakke organisatie zijn gegaan. En ik ben ook niet moe omdat mijn meisje mij heeft laten uitslapen tot laat in de middag. Lief als ze was laat ze mij dan liggen. Ik was daar vroeger niet altijd blij mee, maar ik weet dat ze nu tegenwoordig doet omdat ze weet dat ik anders gewoon een hele lange zondag heb. Ik sluit straks mijn ogen en kan zondag gewoon van alles doen. Haar liefde, ik blijf er weer op hameren is echt een zegen!

Ribbs, mijn eerste echte poging
Weet dat wij in dit land spareribs zeggen. Maar House of Cards van Netflix heeft voor gezorgd dat ik altijd heb over Ribbs. Als ik dat zie ongeacht wat Spacey wel of niet heeft gedaan, hij speelt dan Frank Underwood. En ik genoot altijd de korte momenten als je hem of andere zag eten bij Freddy's BBQ Joint. Zelf ik ben geen fan van Ribbs omdat bijna overal ze hetzelfde smaken. Ik heb wel eens uitzondering, maar ik sla vaak af het aanbod om flink te gaan bunkeren of all you can eat als gaat om Ribbs. Maar ik heb mijn eigen fantasie losgelaten op het standaard recept. Ik heb een kruiden cocktail gemaakt van kruiden voor rundvlees, lam, Griekse kruiden (diverse in een zak uit land zelf), zeezout en bruine suiker. En ja olijfolie en beetje boter waar ik de bakplaat mee heb ingesmeerd. Ik weet niet hoe je moet maken, maar na 45 minuten waren er Ribbs op tafel. Mijn meisje had pijn, geen trek in Ribbs. En toch kreeg ik van haar complimenten want ze had stukje geproefd, ook de geur van mijn marinade deed mijn gast watertanden.

Alleen we hadden nu simpeltjes gehouden. Maar ik wil keer zoals je bij House of Cards ziet uitpakken. Lekkere groente erbij en ik wil toch eens gaan leren hoe jezelf ijsthee maakt. Niet uit een pakje of doosje van die poeder, nee zoals die Amerikanen dat doen in die Staten waar zweet al snel op je voorhoofd staat vele maanden van het jaar.
Dus volgend keer ga ik Freddy Hayes Style koken als gaat om Ribbs. Als iemand wil weten of succes was en recept, laat even bericht achter! gaap!


Inspiratie door Dr. Hannibal Lecter voor 1ste kerst
Ik doe echt wat aan kerstmis na 3 jaar. Na de dood van mama, ik ging eten bij mensen die vaak uit medelijden mijn vroegen of gewoon waar ik meestal hapje eet, dan at ik en dronk ik pas als de eigenaar van het restaurant waar iedereen weet waar ik praktisch wel 1x in de maand te vinden ben of meer klaar was. Eerste kerst zonder moeders, ja was gewoon licht toen ik vertrok met een stuk in mijn kraag. Nat tot aan mijn onderbroek door de stortregen, maar het was helemaal waard.

Maar ik kwam in een winkel een heerlijke fles rode wijn tegen. Ik heb hem alvast gekocht voor 1ste kerst. Ben dan waarschijnlijk alleen. Mijn meisje heeft verplichtingen en ik we zijn niet stel dat we ALLES SAMEN moeten doen. En het zou alleen maar een hoop narigheden brengen als ons publiek geheim dan echt gewoon bekend is. En dat kan je niet wissen zoals een bericht. Maar we zien elkaar ongetwijfeld even voor koffie en de dag daarna ga ik haar verwennen. De reden waarom vertel ik andere keer.. al weet ze al wat ze krijgt voor cadeautje omdat ik haar lekker ga aankleden (Keer een verandering, grapje kon niet laten) cool!

Ik heb een fles die normaal best duur is nu voor mooi prijsje gevonden. Rode wijn, merk is Chianti. En als je denkt die naam komt bij bekend voor. De titel van dit deel zegt het al. Ik drink graag een wijntje, ik ben dol op lokale wijn van mijn favoriete Griekse eiland. Maar een Chianti voor kerst, daar zeg ik zeker geen nee tegen!
Dus als seriemoordenaar en kannibaal ga ik lekker aan de Chianti, al weet ik niet wat fava bonen zijn!
Wie kent het citaat niet van de dokter die de vragenlijst afwijst en slurpt, nadat zegt tegen jonge agentje;
"A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti."Zo bijna half uur bezig geweest met schrijven. Ik heb eigenlijk trek ik koffie.
Ik wens iedereen fijne zondag, wie weet zit er wel tweede dagboek deel in de pijplijn vandaag.
17 nov 2019 - 193x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende