Het zit me weer eens dwars.

Het zat me een tijd lang niet dwars, maar sinds vanmorgen galmt het weer door mijn hoofd. Misschien heeft de nieuwe van Billie ermee te maken.


"Ik dacht dat ik ermee weg zou komen."

En (vrij vertaald)

"Ik kwam er niet mee weg; ik heb jou moeten leren kennen. En dat is straf genoeg voor het plegen van seksueel misbruik."


Het maakt me nog altijd woedend, boos, machteloos, klein. Het maakt dat ik zoek naar andere manieren, het maakt dat ik gerelateerde informatie tot de grond analyseer en verder. Het maakt dat hoe meer ik leer, hoe minder vertrouwen ik heb. Niet in mezelf. Dat ik gelijk heb, weet ik. Vertrouwen in de mensheid als algemeen ding.

"Maar zelfs als je het niet hebt kun je het krijgen, dat gelijk."

Hoe veel is het ook eigenlijk waard, om door te dringen bij deze? Alles. Dat is het antwoord. Het is alles waard. But you don't attack those you want to get your information across to. En daarmee ging ik hella verkeerd bij hem. En logisch ook; hij heeft me herhaaldelijk verkracht. Inmiddels alweer wat jaren terug. De details zijn discutabel, ik had harder tegen kunnen werken. Ik had na zestien nees die zeventiende nee ook moeten zeggen. Ik ben erin meegegaan, zodat ik sneller zou kunnen slapen zonder dat gezeur aan mn kop. Ik ben 'niet verkracht' in die zin. Maar absoluut misbruikt voor seks. Herhaaldelijk gegaslight waarin ik zelf de grootste leugenaar speelde.

Ik bevestigde voor hem het gevaar dat schuilt in naar binnen kijken. En daarmee is het risico dat hij dit nooit gaat doen gegroeid, en daarvoor draag ik, de misbruikte, de verantwoordelijkheid die ik anders had willen dragen. Hij gaat nooit naar binnen kijken. En ik dacht daar inmiddels okay mee te zijn maar dat ben ik niet en dat ga ik nooit zijn. Het gaat me niet om mijn verwonde vertrouwen, het gaat me niet om zijn lelijkheid, het gaat erom dat dit door en door en door en door gaat, blijft gaan, doordoordoor totdat alles stopt en ik vastloop in mijn vermeende grootheidswaanzin.
But I think I'd rather be idealistically delusional than just a plain dick. I get to verb nouns, and noun verbs and announce that subclauses of single fucks can't blur the hurt. Royal game of Ur? Murw.
03 mei 2021 - bewerkt op 03 mei 2021 - 141x gelezen
Profielfoto van Phlo
Phlo, man, 9 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende