Het seizoen van praten is voorbij

Omdat ik weer veel over geloof aan het nadenken ben (in het algemeen, maar als gedoopte en Europees opgevoede persoon denk je dan meestal aan christelijke gedachtegoeden), hier een voor mij op dit moment relevant stukje van Corinthians:

"When I was a child, I spake as a child, I understood as a child, I thought as a child: but when I became a man, I put away childish things."*

Het is tijd om mijn gedachten te stillen en uit te voeren. Nog 5 dagen en dan begint het. Ik heb een plan. Ik heb erover nagedacht. Ik heb er lang genoeg over gepraat.

Ik ga dan ook mijn eigen criticus de mond snoeren door elke dag op te noemen wat ik wel goed heb gedaan, en concrete stappen te nemen zodat de volgende dag beter gaat.

Ach ja. Van tevoren makkelijk te zeggen maar we zien wel hoe het straks gaat "in the trenches".

EDIT: Hmm, bleef eraan denken dat ik weer een voorbehoud maakte. "We shall se how it goes." Natuurlijk ga ik ermee rekening houden dat de plan nooit volgens plan gaat. Maar het is tijd dat ik de voorbehouden die ik maak als ik spreek over mijn doelen los te laten.

Het leven is zowel te kort als te lang om gereserveerd te blijven leven.

Hoe moet dat dan straks als mijn moeder oud is? Als ik een gezin heb of andere verantwoordelijkheden? Nu is de tijd om (keihard, zo nodig) te vallen en op te staan.

I must trust the process.

*
/ Ter info: Dit soort teksten lees ik meer zoals filosofieboeken zou lezen. Ik heb het idee dat op MD (terecht) niet veel over geloof wordt gepraat. Het zou mijns inziens geen veilige omgeving creeeren voor allen. Niet eens voor mensen van dezelfde hoofdreligid onderling, omdat denominaties sterk kunnen verschillen van elkaar.

Ook bij dezen de opmerking dat citaten uit werken vaak uit hun context gehaald worden om een eigen punt te maken. Zeker op het internet. Deze citaat wss ook. Best practice lijkt me om dat erbij te vermelden hier, ik heb geen commentaren bij de passages gepakt noch vertalingen met elkaar vergeleken. /
27 aug 2019 - bewerkt op 27 aug 2019 - 225x gelezen
Profielfoto van Caty
Caty, vrouw, 0 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende