Haaruitval

Wat ik allemaal niet heb geprobeerd om mijn haaruitval te doen stoppen. Al jaren lang krijg ik van iedereen te horen van "wow je verliest veel haar", "hier ligt overal haar", 'hoe kan het dat jij zelfs nog haar op je hoofd hebt" , "Is het normaal dat als ik je haar vastneem ik daarna de helft in mijn hand heb". Dit brak telkens mijn hart, omdat ik mezelf steeds moed probeerde in te spreken dat het wel aan het verbeteren was.

Ik heb altijd lang haar gehad, stijl tot aan mijn middel. Ik verf het bruin sinds mijn 14e, dus ik heb mijn natuurlijke haarkleur niet lang gekend. Het is echt wel duidelijk te zien dat ik veel volume heb verloren. Vroeger had ik een redelijk volle staart, nu nog een slap dun dingetje.

Het kon aan veel dingen liggen. Ik heb namelijk hormonale problemen (pcos), eet vaak ongezond, heb wel eens last van stress, roos en irritatie op mn hoofd, heb mn haar soms kapot gemaakt met warmte door het (1 keer per jaar) te krullen, waardoor het buiten uitvallen ook nog eens erg afbrak. (De krullen op mijn profielfoto hebben mijn haar enorm veel schade doen oplopen, is ook meteen de laatste keer dat ik het zal doen)

Wat ik allemaal geprobeerd heb door de jaren heen om het te doen verbeteren:
- Duurste shampoo's, conditioners en maskers zonder sulfaten en of siliconen en al die rotzooi, ook zelf maskers gemaakt van natuurlijke producten. Ook gewerkt met appelazijn.
-Vitamine supplementen voor het haar genomen.
-Producten tegen roos en om mn hoofdhuid te kalmeren.
-Producten van Olaplex (1,2,3) en zo 4 behandelingen per jaar.
-Mn haar knippen elke 2 maanden (2a3 cm eraf).
-Mn haar max 2 keer per week wassen en niet drogen met de haardroger, of toch niet te lang. Andere styling tools gebruik is sowieso niet.
-Haar niet meer droog wrijven met een handdoek, maar zacht deppen met microvezel doekjes.
-Haarstrikjes gebruiken die goed zijn voor het haar en het nooit meer te strak vastbinden.
-Een haarborstel van Mason Pearson en het max 1 keer per dag borstelen.
-Enkel semi permanente kleurspoelingen gebruiken zonder ammoniak, zoals loreal casting creme gloss, geen echte haarverf.
-Droogshampoo gebruiken om het minder te moeten wassen.

Waarschijnlijk nog wel wat dingen die ik vergeten ben. Waar ging het fout? Mijn haar leek na een maand niet knippen telkens weer op afgevreten stro. Het was echt extreem. In mijn haarborstel zat elke dag een heel vogelnest aan haar. Ik had gelezen dat je 100 haren per dag mag verliezen, en maakte mezelf dan wijs dat het waarschijnlijk gewoon 100 erg lange haren waren die ik verloren was. Maar telkens als ik mijn haar door mn handen liet glijden, had ik een pluk met minsten 5 haren vast, hoe vaak ik deze handeling ook na elkaar herhaalde, telkens als ik er met mn hand door ging bleven er haren uitkomen.

Niets van bovenstaande lijst liet het echt verbeteren. Ik moet toegeven dat ik wel geloof in Olaplex. Mijn haar ziet er beter uit sinds ik dat regelmatig gebruik. De oplossing was eigenlijk heel voordehandliggend. Eerst ben ik gestopt met droogshampoo te gebruiken. En jawel. Dit heeft eigenlijk het grootste verschil gemaakt. Je zag de kwaliteit van mn haar echt beter worden met de maand. Volgens mij is droogshampoo echt vergif voor je haar, hoe vaak ook anders beweerd wordt. Dan het 2e was gewoon nog logischer, jammer dat ik nooit had gedacht dat het probleem bij het verven lag. Ik ben nu bijna 1 jaar gestopt met het te kleuren met een kleurspoeling. Mijn haar valt niet meer uit. Niks. Ik had niet verwacht dat ik ooit nog zo een verschil zou zien, maar het is zo stevig, breekt niet af, ik mag er zelfs aan trekken, maar alles blijft mooi zitten. Het grootste verschil zie ik aan mn haarborstel, waar ik vroeger elke dag een pruik kon maken van wat eruit kwam, moet ik nu pas 1 keer per week zitten peuteren om er enkele haartjes van tussen te halen.

Ik voel nu al aan de aanzet van mn staart tegen mn hoofd dat het volume terugkomt. Het zal helaas nog 4 jaar duren voor het volume tot in de lengtes hersteld is, maar ik ben toch erg blij dat ik na al die jaren zoeken naar een oplossing van het probleem af ben. Nog maar eens het bewijs dat goede producten voor je haar gewoon niet bestaan, of het nu is om te stylen, te wassen, te verven,... Als je er ook last van hebt kan het het echt waard zijn om gewoon met alles te stoppenvrolijk
22 mei 2020 - bewerkt op 22 mei 2020 - 397x gelezen
Profielfoto van Tatycardia
Tatycardia, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende