Groei

Het leuke van een dagboek bijhouden, vind ik, is om terug te lezen.

Teruglezen in wat er de afgelopen jaren gebeurde in mijn leven. En het teruglezen is voor mij ook een reminder dat ik het hartstikke goed doe! 2 jaar geleden zag ik in de put. Ik had intense depressieve gevoelens, haatte mezelf, durfde niets, wilde niet thuis zijn, keek nauwelijks naar de toekomst, want vandaag was al zwaar genoeg. Bijna iedere avond lag ik huilend in bed om iets wat die dag weer niet goed gegaan was. Ik vond mezelf niet mooi, ik vond dat ik niets kon, ik zag geen toekomst voor mezelf.

Het doet ergens pijn dat ik me ooit zo voelde en ik weet dat ik de rest van mijn leven zal moeten vechten tegen deze gevoelens, want nog steeds als ik me slecht voel, herhaal ik wat ik toen deed. En er zijn nog steeds nachten dat ik huilend in mijn bed lig. Maar ik heb nu het gevoel dat ik kan winnen van mijn gedachten. Ik ben nu de baas over mijn gedachten en mijn hoofd, en daar ben ik heel gelukkig mee.

Hoe deze groei heeft plaatsgevonden, durf ik niet te zeggen. Maar het voelde alsof met de scheiding van mijn ouders mijn leven aanzienlijk heeft verbeterd. (Iets wat ik ook weer lastig vond, omdat mijn ouders door de moeilijkste periode van hun leven gingen, terwijl ik juist opkrabbelde uit het moeilijkste dal van mijn leven.)

Ik ben nu vol plannen voor de toekomst en vol liefde voor het leven. En dat doet me echt heel veel, want voorheen was mijn plan om te overleven. En nu wil ik leven.

Ik ben zo veel gegroeid! Dit had ik twee jaar geleden echt niet over mezelf kunnen zeggen vrolijk Toen had ik dat opscheppen of egoïstisch gevonden en had ik over mezelf gezegd dat ik alles fout doe ofzo. Maar nu durf ik te staan voor mezelf. Ik ben ik.

Ik hou van mezelf. Dat is denk ik het grote verschil. Ik denk dat ik het waard ben om voor te vechten. Ik ben het waard om leuke dingen mee te maken of leuke dingen te wensen.
10 jan 2021 - bewerkt op 10 jan 2021 - 67x gelezen
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 20 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende