goed idee?

Ik studeer geschiedenis. En ik vind de studie echt geweldig. Ik geniet er echt van. Natuurlijk zijn er dingen die ik er niet leuk aan vind, maar ik zou geen andere studie liever doen. Maar toch heb ik twijfels over mijn studie. Ik denk vaak is dit nou alles? Ik studeer wat ik het liefste zou studeren en toch voel ik me niet helemaal tevreden ofzo. Ik mis een uitdaging en verdieping. Als ik iets moeilijk vind, dan ga ik extra mijn best doen en ben ik extra gemotiveerd. Als ik iets makkelijk vind, dan zakt mijn motivatie. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Ik heb zitten kijken naar het honours programma, maar dat sprak me niet aan. De twijfels bleven.

Vorige week sprak ik een vriendin van mij en zei vertelde dat ze misschien volgend jaar een tweede studie naast haar studie wil gaan doen in deeltijd. En toen zij dat vertelde en haar gedachtegang erachter; ze mist, net als ik, een uitdaging. We hebben samen gekeken welke studies er op mijn universiteit in deeltijd gevolgd kunnen worden. Dat bleken er verrassend weinig. Een studie die oa in deeltijd gevolgd kan worden is theologie. En ik was meteen geboeid. Ik heb het lesprogramma bekeken en ervaringsverhalen gelezen. Ik heb erover gepraat met mijn moeder en natuurlijk flink nagedacht.

Aan de ene kant wil ik een uitdaging in mijn studie. Ik wil gemotiveerd en geprikkeld worden om keihard te werken. Het resultaat is dan extra mooi. Ik hou van geschiedenis en theologie lijkt mij ontzettend interessant om te studeren.
Maar aan de andere kant wil ik niet te veel hooi op mijn vork nemen. Ik ben bang dat ik mezelf te veel uitdaag. Dat ik mezelf over de kop jaag en uit put. Mijn moeder speelt hier zeker een rol in aangezien zij wil dat ik veel werk om zo geld te verdienen. Ik voel me door haar onder druk gezet.

Ik ga de studieadviseur mailen om te vragen of wat ik wil mogelijk is en om te horen wat zij adviseert.

Ik twijfel. Op sommige momenten weet ik zeker dat ik geschiedenis en theologie wil combineren. Maar op andere momenten weet ik niet of ik dit wel aankan. Maar misschien moet ik gewoon meer in mezelf geloven.
22 mrt 2020 - 149x gelezen
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 19 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende