Goed bericht

Vandaag moest mijn moeder weer naar haar longarts. Ik keek aanzienlijk minder op tegen dit gesprek, dan de vorige keren. Sinds mijn moeder aan de prednison zit is ze aanzienlijk opgeknapt. Ze kan weer redelijk normaal functioneren.

De longarts had dan ook goed nieuws voor ons. Uit de CT-scan kwam naar voren dat de afwijkingen in haar longen af waren genomen. Dat houdt in dat het waarschijnlijk geen kanker is, maar dat het om een immuun ziekte gaat. Ze vermoeden de ziekte Wegener. Dit vooruitzicht is natuurlijk veel beter dan wanneer het longkanker was geweest. Bij de juiste medicatie is de ziekte Wegener goed onder controle te houden en kun je als patiënt een betrekkelijk normaal leven leiden.


Mijn moeder mag nu de Prednison gaan afbouwen en moet nog naar de internist voor verdere onderzoeken om met zekerheid de juiste ziekte vast te kunnen stellen.

Je kan je vast onze opluchting voorstellen, want voor de kerst hadden we als ware een doodvonnis gekregen en nu lijkt misschien alles gewoon goed te komen.

Uiteraard is dit alles voor mijn moeder nog steeds wel belastend. Mede door de prednison is haar diabetes verergerd en moet ze nu insuline spuiten. De hoop is dat wanneer ze dus mindert met de Prednison haar diabetes ook weer beter onder controle is te houden. Ook is mijn moeder nog erg vermoeid, maar ook dat is passende bij de ziekte van Wegener. Echter heeft ze nu wel weer een goede levensverwachting. Dit is meer dan waar ik ooit op heb durven hopen.

Na regen komt zonneschijn 🌧🌤☀️
05 feb 2020 - bewerkt op 05 feb 2020 - 233x gelezen
Profielfoto van Carina
Carina, vrouw, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende