Gelukkig nieuwjaar

Tja.. gelukkig nieuwjaar.. ik krijg het niet over mijn lippen. Vooral omdat ik niet weet hoe gelukkig het nieuwe jaar zal zijn. Daarom hou ik het liever op de beste wensen. Dat voelt toepasselijker.

Ondanks dat we de afgelopen weken in onzekerheid leven wat mijn moeder betreft, heb ik toch best aardige feestdagen gehad.

Het ging steeds door mijn hoofd dat het misschien wel de laatste keer zo met mijn moeder is en de laatste keer moet een fijne herinnering zijn. En mocht het niet de laatste keer zijn, dan wil ik nog ieder ander moment met hetzelfde gevoel in gaan. Geniet van alle kleine momenten en neem niets meer voor lief.

Op tweede kerstdag zijn mijn ouders bij ons komen eten. We hebben nog overwogen om het dit jaar bij mijn ouders te vieren, maar ze kwamen liever naar hier. Snap ik ergens, scheelt rommel (al had ik er op gestaan dat op te ruimen) en wanneer ze naar huis gaan is er ook echt rust, je kan de drukte op ieder moment verlaten.

Mijn moeder had voor de tijd goed gerust en pijnstillers genomen en leek het goed vol te kunnen houden. Het eten leek haar ook goed te smaken en heb nog even een selfie gemaakt met haar en mijn jongste dochter.

De volgende dag toen ik bij mijn moeder langs kwam zag ik wel dat het veel van haar gevergd had. Ze heeft een erg laag energieniveau. Zelfs douchen is voor haar een grote opgave en dus heb ik geopperd om een douchekruk aan te schaffen.

Met oud en nieuw hebben we van 23:00-01:00 bij mijn ouders gezeten. Mijn moeder had een verbod gekregen van haar longarts om op deze dag buiten te zijn. Toen we vertrokken en ze even in de deuropening ons gedag wilde wuiven, werd meteen duidelijk waarom.. een enorme hoestbui. Dus hebben haar snel naar binnen gesommeerd. Hoop wel dat mijn moeder weer wat fitter gaat worden. Dat ze weer wat meer energie heeft om iig de dagelijkse dingen als naar de wc gaan, douchen, koffie zetten etc weer gewoon goed kan uitoefenen.

Ja lieve moeder ik maak mij zorgen!!!


7 januari heeft mijn moeder de petscan en 13 januari het gesprek met haar longarts. Ik hoop er maar het beste van.


Heb trouwens van onze champagne fles van deze jaarwisseling een leuk herinnering gemaakt. Mijn vader had een kurk met led-verlichting in zijn kerstpakket en deze zit nu te schijnen in onze champagnefles op de kast.
Al heeft mijn moeder er maar 1 klein slokje van gehad.


Oja.. nog de beste wensen verliefd

03 jan 2020 - 178x gelezen
Profielfoto van Carina
Carina, vrouw, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende