Geirriteerd

Ik voel me best geïrriteerd en een beetje boos verdrietig.

Mijn schoonvader doet best veel klussen ons nieuwe huis en daar ben ik ook ontzettend blij mee. Zondag vroeg hij wat hij kon doen deze week, dus hebben we uitgebreid besproken wat er nog aan klussen lag die hij kon doen. Gaat hij heel wat anders doen!
En nog een klus die we anders wilden doen ook en die ik kon doen want het is niet zo'n zware klus.

Toen ik erachter kwam, gister, was ik best pissig want ik was van plan om dat deze week af te maken en had alles zondag al voorbereid. Plus hetgeen wat hij nu gedaan heeft brengt extra rommel (we waren er net een beetje van af), extra kosten en extra tijd met zich mee. Het herstellen kost evenveel aan tijd als nu doorgaan.
Ja het niet één of ander super grote verandering die ontzettend opvalt ofzo maar toch... waarom ga je iets doen waar we het helemaal niet over gehad hebben....
En het is ook niet het eerste wat zo gebeurd, zo hebben we al redelijk wat dingen zoals balken, hout enz aangeschaft omdat er niet eerst in de schuur gekeken wordt. Of er wordt niet het goedkoopste (aanbiedingen enz) gezocht.

Met P. kan ik hier niet over praten, die voelt zich gelijk aangevallen en zegt niks meer. Vanavond was hij even gaan kijken en stuurde me foto's waarop ik hem even belde. Hij ziet het probleem niet echt. Nee het is niet wat we wilden, ja het kost extra tijd en geld maar goed het is nou eenmaal zo. En ja hij had zijn vader gebeld en het hier met hem over gehad (lees gebeld en gevraagd waarom en dan gezegd oh dat kan! en niet aangeven dat het niet leuk is).

Ik voel me hier ontzettend gefrustreerd over en boos, mijn hele schema ligt in de war. Nu moet ik weer wachten met schilderen en kitten totdat alles geschuurd is, plus het is gewoon niet wat ik wilde *punt* . Kan ik zondag wéér wat anders gaan doen, wat dan ook vast niet kan omdat hun weer met wat anders bezig zijn en of mij nodig hebben of mijn klus weer niet handig is omdat het in de pad loopt met hun klus.

Waarop P. zegt: maar het valt helemaal niet zo op verwardgaap!. Toen heb ik maar gezegd dat we op moesten hangen omdat we anders loeiende ruzie zouden krijgen.

Ik krijg steeds meer het idee dat het huis van P. en zijn vader wordt dan van ons samen. Om de lulligste dingen moet ik mijn mening geven en dan geef ik mijn mening en dan blijkt het toch anders te zijn want ze hadden mij niet begrepen boos puntje bij het paaltje: het word niet zo gedaan als ik wil.
Ik heb gewoon niet het gevoel dat ik begrepen word door P. Afgelopen weekend was er ook zoiets helemaal uitgelegd wat ik wilde, moet ik komen kijken als het klaar is en blijkt het helemaal niet te zijn waar we het over gehad hebben maar het zit wel helemaal aan elkaar vastgekit dus loshalen is geen optie.
Reactie van P: oh dat heb niet begrepen... maar ja nu is het zo...

Niet begrepen in je hol ja..... als ze het toch op jullie manier willen doen hou mij er dan buiten en ga daar wonen zonder mij. Mijn schoonvader zegt elke keer: ja maar als je het anders wilt moet je het zeggen hoor, of, als je het niet mooi vind dan moet je het laten weten. En dan doe ik dat en dan nog...

Stom, we hebben nog geen één keer ruzie gehad over het huis en de verbouwing maar nu kookt het bij mij toch echt ff.

En ik krijg het P. gewoon weg niet uitgelegd wat zijn lamme, onbetrokken reactie doet met mij.

-xx-

*Edit: volgens mij moet ik ongesteld worden en meer slaap krijgen *
31 jul 2019 - bewerkt op 01 aug 2019 - 239x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende