Gedachte spinsel


Naar aanleiding van jouw vraag over of ik het zag werken:

Je moet je voorstellen dat je bij iemand langs gaat omdat je behoefte hebt om te praten over dat gene waar je mee zit.. maar aan het einde van dat gesprek voel je je nog ellendiger dan voor het gesprek omdat die persoon op een kwetsende manier reageert. Het voorbeeld van het gesprek over mn ma. Ofc. mag je mij vertellen hoe jij het ziet of denkt te weten hoe k het anders had kunnen aanpakken maar zorg er voor dat je tijdens het overbrengen van iets iemand (mij) niet kwetst. K bedoel, een boom dat probeert te groeien maar waarvan elke keer de takken er van af worden gezaagd.. die zal uiteindelijk niks meer overhouden en (wss) sterven(?) (kweet niet of dat ook zo werkt in de praktijk, maar je begrijpt mn punt)

Waar k eigenlijk naar toe wil is dat je met bepaalde dingen die je tegen mij hebt gezegd mij behoorlijk hebben gekwetst.
(Btw, niet om een vinger te wijzen of iets maar gewoon om je te laten weten wat het teweeg heeft gebracht) En dat is wat k bedoel met vertrouwen. Ik durf mezelf niet te uiten omdat k eigenlijk bang ben voor jouw reactie, meer een kwetsende reactie. Dat ik zei dat ik niet mezelf bij je kan zijn.. een voorbeeld: dat we toen een film aan het kijken waren die k had uitgekozen en dat je het volledig afkraakte. Begrijp me niet verkeerd, want ik wil heel graag mezelf kunnen zijn bij jou. Gewoon het zijn wie ik wil zijn. Ik heb niet het gevoel gekregen dat ik de ruimte daarvoor kreeg. Maar het zelfde geld voor mij bij jou grapjes.. je vind het vervelend maar naar mijn idee blokkeert dat niet wie jij wilt zijn naja, dat zijn de verschillen tussen ons.

Maar die verschillen zijn niet perse verkeerd, naar mijn mening. Hoe jij op mijn overkwam was dat jij het niet zag werken omdat er allerlei tegenslagen waren die niet werden opgelost en ook omdat er ‘veel’ verschillen zijn (corrigeer me als k de plank mis sla). En ofc. zag k dat ook. Maar ik vond/vind dat als je er voor werkt om het te laten werken.. praten, ruzie maken.. om oa elkaar de begrijpen en voor elkaars mening open te staan.. er over te praten (mening). Ik denk dat het dan wel zou kunnen werken. Als je iets wilt bereiken (op vakantie gaan) dan werk je er voor zodat je je vakantie kan realiseren.. (in de meeste gevallen) en natuurlijk gaat dat niet altijd op en zijn er echt matches die niet matchen.. maar of dat bij ons perse zo is.. I don’t know.


02 apr 2019 - 256x gelezen
Profielfoto van Princessa
Princessa, vrouw, 25 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende