Geboren

Onze kleine meid is vorige week zondag geboren om 10 voor 6 ‘s avonds, met 40+2 weken en na een lange en moeizame bevalling. Ze is 48 cm, woog 3030 gram en maakt het goed. Ik herstel ook goed en mag geloof ik in mijn handjes knijpen voor hoe ik uit mn bevalling gekomen ben (iets met spoed, spatels en baby last minute draaien enzo).

We hadden mazzel want toen ik zaterdagmiddag tijdens de weeen het beleid van het ziekenhuis nog eens ging opzoeken, schoten we in de stress: vanaf maandags 8 uur waren partners niet meer welkom op de afdeling, alleen in de bevalkamer tot max 2 uur erna. Gelukkig ben ik zondagavond bevallen en was het nieuwe beleid nog onduidelijk en durfde maandag niemand mijn vriend weg te sturen en kon hij alle dagen bij mij blijven, zij het opgesloten in de ziekenhuiskamer. We zijn een nachtje extra gebleven en donderdagochtend naar huis gegaan.

En we maken het dus goed. Het is vreemd hoe je leven zo opeens verandert, je praat poep, pies, melk en random dingen waar je het nooit over had. Het eerste wennen is eraf, maar het blijft nog wel zoeken. Ze heeft erg last van krampjes en heel veel huidhonger. Laten we zeggen dat we allemaal wat oververmoeid zijn, maar dat we langzaam een ritme beginnen te vinden denk ik. Hoewel krampjes gewoon heel naar zijn om haar zo te zien worstelen en weinig te kunnen doen. Mijn heupen/ bekken hangen er nog wat losjes bij voor mijn gevoel en mijn borsten doen iets te goed hun best. We hebben een huishouden van jan steen. Het is maar goed dat er toch niemand over de vloer komt, behalve de verloskundige dan. De kleine komt goed aan en heeft al een lekkere bolle Toet en spekbeentjes.

Verder is het mentaal soms even zwaar, kan ik op hele random momenten in huilen uitbarsten, maar dat is nou eenmaal zo. De gehele situatie is gewoon kut. En het besef dat dat nog wel eens maanden kan gaan duren is zwaar. Iets met.. it takes a village to raise a child en wij zijn echt op elkaar aangewezen, ook als we er ooit een keer flink doorheen zitten. En daar komen we ook best doorheen, maar toch had ik het graag anders gezien. En dat in combinatie met heimwee, kraamtranen, vermoeidheid en teveel lieve woorden van vrienden/ familie. Tel uit de tranen 😅

Ow en Pasen is kut, apotheek is dicht en we hebben een middeltje tegen krampjes gekregen in de hoop dat het wat verlichting geeft, maar moeten dus wachten tot ie morgen pas weer open is en naar buiten/ andere mensen is even niet ons ding. Arm kleintje..
13 apr 2020 - 372x gelezen
Profielfoto van *blue-sky*
*blue-sky*, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende