Financiële problemen

Het is niet iets waar mensen graag over praten. Er heerst nog echt een taboe op. Ik merk het ook heel erg in mijn directe omgeving.

Inmiddels heb ik zelf best wel financiële problemen. Door een fout van het CAK staat daar een hoge rekening open. Ik heb tijdelijk geleend bij DUO om die hoge rekening van het CAK deels mee te kunnen betalen, met de gedachte dat ik daarna DUO kon terugbetalen. Het leek logisch.

Maar inmiddels ben ik gestopt met de studie en stopt daarbij mijn stufi + lening ook.

Na lang mij blindgestaard te hebben op mijn financiële overzicht en alles zo laag mogelijk gemaakt (door abonnementen te verlengen/verlagen, over te stappen etc), houd ik €0,88 per maand over. Dat is zonder geld voor kleding/huishoudelijke artikelen/persoonlijke verzorging en ook zonder de kosten voor een nieuwe bril (die ik binnenkort echt nodig heb). Een deel van de medicatiekosten zitten al in het overzicht, maar valt ook soms hoger uit (en soms lager).

Ik pieker me suf. Ik staar me blind op de financiën en maak me ernstig zorgen. De rekening bij het CAK zal ik wellicht nog af kunnen betalen, maar dan zit ik met de schuld bij DUO. En als de boodschappen weer duurder worden, zorgverzekering duurder wordt, huurverhoging oid..... Ik maak me echt heel erg zorgen.

Ik heb geen idee wat nu te doen. Ik vind het heel moeilijk om om hulp te vragen; ik heb altijd geleerd dat je de vuile was niet buiten mag hangen en dat je alles zoveel mogelijk zelf moet doen.

Maar dit? Ik ben echt paniekerig, de hele tijd verdrietig en somber. Het voelt zo uitzichtloos. Er is geen zicht op verbetering van mijn situatie, zowel psychisch als lichamelijk als financieel... Ik ben de wanhoop nabij inmiddels.
08 jun 2021 - 308x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Cadius.
Cadius., vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende