Filosoof

Ben ik een filosoof als ik nadenk over het leven? Dat ik de tijd die ik heb besteed aan puur nadenken waarom ik het heb gekregen? Wat is de zin van het bestaan? Wat is de zin van mijn bestaan?

Er zijn zo veel dingen die ik nog moet vertellen. Alleen van de afgelopen week al. Ik heb vanmorgen eindelijk met Barb over Mics ocd gesproken. Zij heeft eventueel een referentie voor hem en ik overweeg ernaar te vragen. Ik denk namelijk Mic er vrij snel wat mee zou doen dat als ik hem vertel dat mijn psycholoog, die mij ontzettttend goed helpt, deze specifieke mevrouw aanraadt. En hij verdient ook echt goede hulp. Want zolang hij er niet goed mee om kan gaan, zal hij zijn pijn gaan projecteren op andere mensen want iedereen heeft wel eens beschadigde woorden in de mond gehad.

Iedereen heeft een moment in het leven waarin het ergste dat hem ooit is overkomen is gebeurd. Iedereen wordt bekrast tijdens het leven. Wat zijn jouw krassen, en wat is hun impact geweest? Wat is het allerergste dat je ooit overkwam? Vind je het lastig om die situatie onder ogen te zien? Ik wel. Ik ren er al mijn hele leven voor weg, maar ze blijven aandacht vragen. Dus nu werk ik eraan, met iemand waarmee ik een goede klik heb, en dat doe ik al bijna een jaar. En de vooruitgang is te merken, ondanks dat ik er nog niet ben. vrolijk Er is nog alle tijd.

Ik lees momenteel een fantastisch boek. Nietsche's tranen heet het. Ik plak er post its in bij zinnen die ik mooi vind, dingen die me aanspreken. Gaat oa over filosofie, en over de fundamenten van de psychologie.

https://books.google.nl/books?id=0HZgBgAAQBAJ&pg=PT7&source=kp_read_button&redir_esc=y

Daar een link naar de eerste twee hoofdstukken. vrolijk
Ik wil weer meer in contact komen met mijn gevoel. Ik kan momenteel niet echt muziek maken bijvoorbeeld, omdat die blokkade naar emotie te groot is.


Pf okay. Ik heb mijn ouders gezien. Heb ik al geschreven maar nog maar even. Ik heb nog even tijd nodig, om te wennen aan het feit dat ik simpelweg mijn eigen verwachtingen van mijn ouders omlaag moet schroeven. Accepteren dat het nu eenmaal zo is, dat deze mensen (niet uit onwil maar uit onmacht) mij niet hebben kunnen bieden wat ik zo van ze nodig heb gehad. En dat alles wat ik daaruit geleerd heb, de mentale patronen, negatieve gedachten, je volledige denken over jezelf en de wereld, dan ineens niet blijkt te kloppen. Alsof iemand met een handmixer in je hersenpan loopt te roeren en zo al je gedachten 'oplucht'. Heb je wel eens slagroom met de hand opgeklopt? Dat is een partij vermoeiend en duurt lang. De structuur van handgemixte slagroom is anders, van betere kwaliteit, dan wanneer je de shortcut van de handmixer neemt. Misschien werkt dat voor het leven ook wel zo.


Wat zegt het over mij dat ik slagroom als metafoor voor een gedachtenstroom gebruik?
06 dec 2019 - bewerkt op 20 sep 2020 - 181x gelezen
Profielfoto van Phlo
Phlo, man, 9 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende