Familie missen

Hm... Ik mis mijn grootouders zo. En vooral mijn opa. Ik kom de laatste tijd steeds verhalen tegen op het internet over vervelende vaders, geweldige vaders, etc.

Ik ben nog steeds blij dat mijn biologische vader niet bleef (Toen ik een baby was verklaarde hij voor de rechter dat hij me niet hoefde te zien. De rechter oordeelde alsnog dat hij twee maal per week recht had om mij te bezoeken, maar daar is nooit iets van gekomen.)

Immers - waarom zou ik willen dat iemand vadertje was blijven spelen als hij dat niet wilde? Half-assed vaders doen meer schade toe dan spermadonors die gewoon ophoepelen. Ik heb nooit een gemis gevoeld.

Tot nu dan. Omdat mijn opa ook ver weg is. (Hij en oma wilden vroeger meer dan 1 kind maar de geboorte van mijn moeder kwam na twee mislukte zwangerschappen, dus oma durfde begrijpelijk niet meer. MAAR, hun kleinkinderen vulden die leemte haha vrolijk Ik heb me altijd heel erg geliefd en gewild gevoeld, gesteund en ja. Ik heb zo'n geweldige familie en ik weet niet waarom ik me altijd zo vaak zo slecht kan voelen, onzeker, nutteloos.)

Ik weet niet wat een vader zou toevoegen, behalve dan dat niet alle zorg voor mijn zusje en ik op mijn moeder zou vallen.

Grootouders zijn toch anders. Laat staan grootouders die aan de andere kant van het continent wonen. Ik zou willen dat ik een tweede ouder(figuur) had waar ik me toe kon richten.

Mijn moeder kan alles aan. Ze heeft zelden geen tijd en energie voor me, en meestal valt dat samen met wanneer ik haar ook niet dringend nodig heb. Ook niet toen mijn zusje geboren werd. We zorgen samen voor haar en overleggen met zijn drietjes. (Al vanaf het moment dat mijn zusje kon communiceren proberen we haar te betrekken bij keuzes voor zover dat van haar kan worden gevraagd nahnah )

Toch voel ik me soms schuldig. Een last. Waarschijnlijk had ik me ook zo gevoeld als ik twee ouders had gehad, ik ben gewoon zo'n iemand die zich altijd een last voelt stiekem. Hopelijk komt daar ooit een einde aan.
07 jun 2020 - 87x gelezen
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 25 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende