ESC 2024 - Top 1 (De aftrap)

Nee, ik maak geen grap. Er is echt al een nummer voor het songfestival van volgend jaar uitgebracht. Frankrijk wil zo graag eens eerste zijn dat ze het maar op deze manier doen.

Ik was met stomheid geslagen, I'm not gonna lie. Ik vond dat we er vorig jaar al ernstig vroeg bij waren, toen hadden we midden December onze eerste officiële inzending. Normaliter begin ik dus ook pas ergens midden November uit mijn Eurovisie 'winterslaap' te ontwaken, super traagjes, want meestal is er dan alleen nog maar nieuws over de voorrondes van sommige landen en wat de nieuwe slogan is (die we dit jaar niet krijgen - het blijft United By Music). Dat soort dingen. Maar een inzending? Een intern geselecteerde nog wel? Uitgebracht voordat ik ook nog maar aan ESC 2024 had gedacht? What. Het lied was al een week bekend voordat ik eens opzoek ging naar Eurovisie nieuws. Dat gebeurt me nooit! Ik heb het gevoel alsof ik me verslapen heb.


De inzending:1. Slimane - Mon Amour (Frankrijk)


En wat voor een inzending ook meteen. Dit is prachtig! Frankrijk wil volgens mij echt graag weer een keer winnen, want dit is kwaliteit. Als dit een indicatie is van het niveau volgend jaar, dan staat ons een traktatie te wachten. Waarschijnlijk is het eerder een toevalstreffer dat het eerste nummer meteen steengoed is, maar ik wilde het toch gezegd hebben. Je weet maar nooit.

Het is nog veel te vroeg om voorspellingen te maken, veel en veel te vroeg, maar als dit niet in de top 10 belandt volgend jaar dan ben ik enorm benieuwd naar alle andere inzendingen, want die moeten dan wel fucking briljant zijn. Frankrijk hoeft namelijk niet mee te doen met de halve finales en staat dus meteen in de finale. Ze hebben dus ook geen last van het probleem dat er geen jury is in de semi-finals en dat hun lot in de handen van het publiek ligt. Het publiek in Europe heeft een interessante smaak! Even een terugblik naar ESC 2023 (quote uit mijn eigen verhaal):

"Ik denk dat we in een slechte tijdlijn zitten. Hoe kan het dat dit de finale niet gered heeft in een SONG festival, waar het gaat om wie het beste lied kan schrijven, maar dit (en dit!) wel? Huilen..."


Ja, ik heb er wel weer zin in als ik zo terugkijk naar mijn gewauwel over het afgelopen songfestival. Welke verrassingen zullen er deze editie zijn? Zal er weer een winnaar zijn die je van mijlenver ziet aankomen? Of wordt het dit jaar een verrassing?
18 nov 2023 - bewerkt op 18 nov 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende