ESC 2023 - Uitslag halve finales

Hey, daar ben ik weer! Het was alweer een tijdje geleden dat ik mijn gedachtes heb gedeeld over die vreemde obsessie van me, namelijk het Eurovisie Songfestival. Zo onderhand hebben we de uitslagen van de halve finales en is het nog maar één nachtje slapen tot de finale. Spannend!

Ik heb de voorspellingen die ik hier heb gedaan er even bij gepakt. Ondanks dat ik de voorspellingen vrij vroeg in het seizoen had gedaan, namelijk voordat ik wist wie er live kon zingen en wie niet, zat ik bij semi final 1 nog vrij goed: 8 van de 10 correct! Helaas deed ik het bij semi final 2 een stuk minder goed met maar 6 van de 10 correct voorspeld.

Afgelopen dinsdag en donderdag heb ik mijn voorspellingen uiteraard herzien na het zien van alle optredens. Ik kan alvast verklappen dat deze een stuk accurater waren!


1e Halve Finale:

Na alles live gehoord en gezien te hebben, heb ik, op ééntje na, alle kwalificaties goed voorspeld. Helaas dacht ik dat Letland door zou gaan ipv Portugal, maar bleek dat precies andersom te zijn. Super jammer, want de inzending van Letland was mijn absolute favoriet dit jaar. Echt een verrassing was het overigens niet, dat ze niet doorgingen. Mijn voorspelling was eerder wishful thinking. Hopen dat al mijn stemmen niet voor niets waren. Indierock heeft het nooit super goed gedaan op het Eurovisie songfestival. Afijn.

Dat Nederland het niet meer zou redden werd me vrij snel duidelijk toen het bleek dat ze het lied niet live konden zingen zoals bedoeld was. Het klonk op zich wel oké afgelopen dinsdag, maar het refrein gezongen in falsetto heeft toch een stuk minder impact dan de 'belting' die je op de studioversie hoort. Zonde, ik denk oprecht dat ze anders nog wel een kansje hadden gehad.


2e Halve Finale:

Ook hier had ik er weer 9 van de 10 goed voorspeld! Best knap, want dit was een vrij onvoorspelbare semi. Degene die ik verkeerd had was Georgië. Ik dacht dat zij zou kwalificeren ipv Polen. Geen rare gedachte, vind ik zelf. Wat Polen in de finale doet snap ik dus echt niet.

Ik denk dat we in een slechte tijdlijn zitten. Hoe kan het dat dit de finale niet gered heeft in een SONG festival, waar het gaat om wie het beste lied kan schrijven, maar dit (en dit!) wel? Huilen...

(PS: de laatste snap ik nog wel een beetje, maar daarover later meer. Ik ga zo een top 26 maken en delen waarin ik me nog even zal uitlaten over elke inzending. Tot later!)


Nog even ter ere van mijn gevallen favoriet:Jeetje wat zal ik ze missen in de finale.

Luister dit (of de studioversie) maar eens met een koptelefoon op. Ogen dicht, het liefst in het donker en genieten maar! vrolijk
12 mei 2023 - bewerkt op 12 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende