ESC 2023 - Top 37: Inleiding

Typisch Mary, een account creëren om te kunnen schrijven over het Eurovisie Songfestival, maar er vervolgens niets mee doen. Geen idee wat het precies was dit jaar, maar ik voelde me een beetje bevreemd van het hele festival. Normaal kan ik er geen genoeg van krijgen en volg ik alles, maar dit jaar leek ik wel een Eurovisie burnout te hebben of zo. Af en toe luisterde ik een van de aangekondigde liedjes, maar hele nationale finales volgen heb ik dit jaar amper gedaan.
Deze week ging het weer kriebelen om me eens goed in te lezen en alles nummers te beluisteren. Kwam goed uit, want sinds vandaag zijn alle liedjes bekend die mee gaan doen dit jaar! 37 in totaal, wat er drie minder zijn dan vorig jaar, gezien Bulgarije, Montenegro en Noord Macedonië zich hebben teruggetrokken.

Het wordt sowieso een heel ander jaar dan normaal, met de aangepaste regels die een consequentie zijn van het vals spel van de juryleden vorig jaar. Dit jaar bepaalt alleen het publiek wie er doorgaat naar de finale. In de finale zelf is het wel weer 50/50 zoals altijd. Deze nieuwe regel is wel begrijpelijk, maar ik ben zelf erg benieuwd hoe het zich in de praktijk gaat uiten.

Zoals ieder jaar heb ik de liedjes voor mezelf op een rijtje gezet, in vrij letterlijke zin. Voor iedereen die het vorig jaar niet gevolgd heeft: ik maak een ranglijst van alle liedjes, gebaseerd op mijn persoonlijke smaak. Meestal is mijn maatstaf naar welk liedje ik het meest geneigd zou zijn om te luisteren als ik moest kiezen. Ik vergelijk er dan twee en kies welke ik het prettigst vind, totdat ik ze allemaal op een rijtje heb.
Er is overigens een leuke website die je hierbij kan helpen, mocht je je eigen ranglijst willen maken (je moet natuurlijk wel naar de liedjes luisteren om dit te kunnen doen, dus aardig wat werk - enkel voor de echte fans dus knipoog)

Hier een recap, voor de mensen die geen tijd/zin/energie hebben om alle liedjes individueel te beluisteren, maar wel een globaal beeld willen waarover ik straks ouwehoer:

Ik begin met de nummer 37 t/m 31, mijn minst favoriete inzendingen dit jaar. Daarna doe ik steeds tien liedjes per verhaal. Dat alles en meer in de volgende verhalen - leuk dat jullie weer meelezen! vrolijk
17 mrt 2023 - bewerkt op 17 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende