ESC 2023 - Top 37: 37 t/m 31

Reminder: deze ranglijst is puur gebaseerd op mijn smaak, dus wat ik prettig vind klinken. Het heeft niets te maken met wie objectief de betere muzikant is, het betere muziekstuk heeft of wat mijn verwachtingen zijn op welke positie ze gaan eindigen op de avond zelf (het laatstgenoemde laat ik me misschien over uit in de aanvullende info tho!)

Ik ga proberen van iedereen de studioversie te delen, om eventuele vergelijkingen eerlijker te maken. Dus alleen de live uitvoering als er geen studioversie is om te delen.
37. Blanka - Solo (Polen)Tja. What can I say? Dit is nooit mijn soort muziek geweest en dat zal het ook niet snel worden. Ik heb hier helemaal niets mee. Daarbij heb ik een live uitvoering gehoord die om te huilen is, dat is de grootste reden dat ze mijn laatste plaats bekleedt. Mooie dame trouwens, dat wel, maar daar alleen redt ze het niet mee.

Een beetje ironisch trouwens, dat Polen mijn laatste plaats is dit jaar - vorig jaar stonden ze op mijn eerste plek!
36. Let 3 - Mama ŠČ! (Kroatië )Huilen. Voor dit soort inzendingen ben ik dus bang nu het weer 100% televote is in de halve finales. Ik kan echt wel lachen om wat satire, maar laat het in ieder geval nog een beetje muzikaliteit hebben alsjeblieft. Ga niet debiel doen om het debiel doen in de hoop dat je daar stemmen mee krijgt.
Inzendingen als deze doen me denken aan Eurovisie in de jaren 2000, waar je veel van dit soort baggerzooi had (niet alles natuurlijk! Ook aardig wat pareltjes/klassiekers). Sommige mensen vinden dat leuk want dat is 'nou echt Eurovisie', maar ik ben het daar zó niet mee eens. Ja, Eurovisie is altijd ietwat kitsch geweest, natuurlijk, maar dit soort ellende is er pas gekomen toen het publiek het 100% voor het zeggen kreeg - in de jaren 2000 dus. Helemaal niet 'echt Eurovisie', want het nam ook net zo snel weer af toen de juries geherintroduceerd werden.
Anyway, de inzending van Kroatië is dus niet mijn ding dit jaar. Wie weet, misschien ga ik het over een tijdje wel waarderen... zou het?
35. Gustaph - Because Of You (België )Nee. Nee, nee, nee! Ik hou hier echt niet van. Echt gewoon niet. Sorry zuiderburen! Het zou me overigens niet verbazen als dit het uiteindelijk wel goed zal doen op het festival zelf. Ze zitten wel in de makkelijkere halve finale, dus wie weet. vrolijk
34. Noa Kirel - Unicorn (Israël)I'm gonna stand here like a unicorn, out here on my own? I got the power of a unicorn, don't you ever learn?
WHAT DOES THAT EVEN MEAN? Dat ze niet echt bestaat? Mythisch is? Speciaal is? Hoe sterk is een Eenhoorn eigenlijk?

Mooie meid + rare lyrics + muziek die niet mijn ding is = lage plaats in mijn ranking.
33. Reiley - Breaking My Heart (Denemarken)Dit is echt een gevalletje 'het doet me helemaal niets.' Het is niet eens dat ik het echt slecht vind of zo, het nummer pakt mijn aandacht gewoon totaal niet. Eerste keer dat ik 'm hoorde zette ik hem halverwege af, dat is nooit een goed teken bij mij. Ook hier weer een live uitvoering gehoord die de uiteindelijke positie erg heeft beïnvloed.
32. Diljá - Power (IJsland)Niet mijn ding, zo simpel is het. Maar als ze dit live neer kan zetten zou het zomaar eens een momentje kunnen gaan worden. We gaan het zien!
31. Mae Muller - I Wrote A Song (Verenigd Koninkrijk)
De host van Eurovisie dit jaar, gezien Oekraïne het om obvious redenen niet zelf kon organiseren.
Vorig jaar hadden ze zo'n sterke inzending, maar dit keer vind ik het drie keer niets. Had het gevoel alsof ik het lied al 100x had gehoord toen ik het voor het eerst beluisterde. Wederom niet mijn ding.

Ze mogen dit jaar de show afsluiten in de finale trouwens vrolijk Samen met Oekraïne moesten ze alvast hun positie voor de finale trekken, dat gebeurt ieder haar voor de host/het winnende land, en het Verenigd Koninkrijk trok nummer 26. De show afsluiten is op zich wel een goede positie om random te trekken, lucky!
17 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende