ESC 2023 - Top 37: 30 t/m 21

Reminder: deze ranglijst is puur gebaseerd op mijn smaak, dus wat ik prettig vind klinken. Het heeft niets te maken met wie objectief de betere muzikant is, het betere muziekstuk heeft of wat mijn verwachtingen zijn op welke positie ze gaan eindigen op de avond zelf (het laatstgenoemde laat ik me misschien over uit in de aanvullende info tho!)

Ik ga proberen van iedereen de studioversie te delen, om eventuele vergelijkingen eerlijker te maken. Dus alleen de live uitvoering als er geen studioversie is om te delen.


30. Blanca Paloma - Eaea (Spanje)Ik voel me een soort van schuldig dat ik deze zo laag heb staan. Het is super orgineel en ik heb het gevoel alsof de zangeres enorm getalenteerd is.
But please hear me out: mijn oren kunnen deze geluiden niet verdragen!!! Ik heb geen idee wat ze precies doet, maar ik vind het zó irritant klinken. Ik kan er gewoon niet naar luisteren zonder in de stress te schieten. Het zijn voor mij geen bekende klanken en mijn oren vinden het echt niet leuk gewoon. En dat vind ik jammer! Sorry Blanca..29. Käärijä - Cha Cha Cha (Finland)Dit is een van de favorieten om het hele festival te WINNEN volgens de bookies en de fans. What the hell? I feel so disconnected. Ik zie hier de charme niet van in.
Oké, het refrein, dat een beetje klinkt als hard rock/metal, vind ik nog wel wat hebben. Heel misschien dan. Maar de tweede helft van het nummer, what the hell moet dat voorstellen? Waar ben ik in vredesnaam naar aan het luisteren? HOE KAN DIT EEN FAVORIET ZIJN OM TE WINNEN FFS?!28. Wild Youth - We Are One (Ierland)Ook een verschrikkelijke live uitvoering van gehoord, anders hadden ze misschien wat plekjes hoger kunnen staan. Dat gezegd, zo boeiend is het nummer niet. Het is wel oké maar ook wel een beetje saai en repetitief. Ze doen me denken aan een lovebaby van U2 en Westlife, lol.27. Albina & Familja Kelmendi - Duje (Albanië )Niet helemaal mijn ding, maar die balkansound klinkt voor mij wel een beetje als thuis. Voor de rest een beetje een chaotisch lied.26. Piqued Jacks - Like An Animal (San Marino)You have snake eyes, with you hips, with your sexy look you paralyse. And I get butterflies, in my ears, in my stomach, all the time...
Wel weer een tekstueel hoogstandje hoor, nou nou. Spoiler: dit gebeurt dit jaar heel veel, dat een lied muzikaal best leuk is, maar dat je dan naar de tekst luistert en denkt: what in the actual fuck!
Super jammer met dit nummer, want ik vind het, afgezien van die songtekst, super lekker klinken.
25. The Busker - Dance (Our Own Party) (Malta)Dit kan ik nog wel waarderen, maar eerlijk gezegd vind ik het een beetje saai. Het gaat nergens naartoe. Steeds een beetje meer van hetzelfde gaat snel vervelen.
24. Joker Out - Carpe Diem (Slovenië )
Zelfde commentaar als zijn voorganger (nr. 25)
23. Theodor Andrei - D.G.T (Off And On) (Roemenië )Dit vind ik een lied met super veel potentie, maar de uitvoering laat wat aan de wensen over. Dude is pas 18, misschien dat onervarenheid dus meespeelt. Ik word er wel vrolijk van haha.
22. Lord Of The Lost - Blood & Glitter (Duitsland)Dit is normaliter helemaal mijn ding, maar op de een of andere manier klikt dit nummer niet helemaal bij mij. Ik weet niet precies waarom. Misschien eentje die ik nog leuker ga vinden naarmate de tijd verstrijkt? We gaan het zien!21. La Zarra - Évidemment (Frankrijk)Begint super intrigerend, maar waar het vervolgens naartoe gaat is zó niet mijn muziekstijl. Ik heb al een klein beetje valsgespeeld door haar wat hoger te zetten dan ik normaal had gedaan, maar dat is omdat ik wel hoor dat het kwaliteit is. Ik hou er zelf alleen echt totaal niet van, maar vond dus niet dat ik het kon maken om haar lager te zetten dan dit.
17 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende