ESC 2023 - Top 37: 20 t/m 11

Reminder: deze ranglijst is puur gebaseerd op mijn smaak, dus wat ik prettig vind klinken. Het heeft niets te maken met wie objectief de betere muzikant is, het betere muziekstuk heeft of wat mijn verwachtingen zijn op welke positie ze gaan eindigen op de avond zelf (het laatstgenoemde laat ik me misschien over uit in de aanvullende info tho!)

Ik ga proberen van iedereen de studioversie te delen, om eventuele vergelijkingen eerlijker te maken. Dus alleen de live uitvoering als er geen studioversie is om te delen.20. Monika Linkyte - Stay (Litouwen)Ja, sterke inzending. Niet helemaal my cup of tea, maar ik heb wel het gevoel dat deze inzending het best goed kan gaan doen op het festival. Niemand heeft dit nummer echt op het oog voor een hoge notering, maar het zou mij dus niet verbazen.
19. Marco Mengoni - Due Vite (Italië )Mooie Italiaanse ballad. Ik zou hier zelf niet snel naar luisteren tho, maar vind het wel super mooi klinken.
18. Victor Vernicos - What They Say (Griekenland)Deze gast is 16?! Hoe dan? Luister naar die stem van hem!
Lekker nummer, ik zou dit nog wel op een chill playlist zetten denk ik. Wel vind ik dat ook dit lied niet echt ergens heengaat en net even teveel van hetzelfde is steeds. Maar lekker nummertje verder!
17. Iru - Echo (Georgië )Man, wat vond ik deze moeilijk om te ranken zeg. Ik vind de melodie van het refrein echt bizar goed en héél catchy. Dan ga ik naar de tekst luisteren en heb ik weer zoiets van ???????
Het is niet erg dat sommige artiesten geen Engels kunnen, maar ga dan ook niet in het Engels zingen. Dat klinkt stom en is zonde van het lied.

My love is not a fake, this feeling is lord! Dus, dat. (Maar de melodie heeft uiteindelijk toch gewonnen, lol)
16. Brunette - Future Lover (Armenië )Dit nummer heeft stom genoeg een beetje dezelfde commentaren als hierboven. Ze zijn dus ook makkelijk van plek te wisselen, het is een beetje om het even.
15. Mimicat – Ai Coração (Portugal)Dit vind ik zo gaaf! Soms denk ik: damn, dit zou eigenlijk hoger moeten staan, puur voor de creativiteit alleen al, maar als ik me aan mijn eigen regels hou is dat niet eerlijk. Dan staat ze eigenlijk al iets hoger dan ik haar normaal zou zetten, gezien ik mezelf niet snel dit lied zie opzoeken om te luisteren buiten de Eurovisie context. Maar wie weet? Als ik mezelf erop betrap dat ik er steeds naar ga luisteren, staat ze volgende keer in mijn top 10 knipoog
14. TuralTuranX - Tell Me More (Azerbeidzjan)Veel fans verklaren me voor gek dat ik dit in mijn top 15 heb, maar ik vind het gewoon echt leuk! Zo lieflijk... ik hou hier wel van. Ik zie ook wel in dat het absoluut niet competitief is, dus ik verwacht niet dat ze het super goed gaan doen op het songfestival, maar ik zou dit zéker op een playlist zetten.
13. TVORCHI - Heart Of Steel (Oekraïne)Een van de weinige nationale finales die ik dit jaar wel heb gevolgd. Dit nummer bestempelde ik toen als 'meh' en ik was verbaasd dat het won. Nu staat het op nummer 13...
Slecht jaar qua muziek, of ben ik het lied toch leuk gaan vinden? Het is een beetje van beide. De muziek dit jaar stelt me wel een beetje teleur ja, ik heb het gevoel dat ik veel minder nummers leuk vind dan vorig jaar. Daarnaast ben ik het lied ook wel een beetje gaan waarderen hoor. Helemaal in vergelijking met de rest van de liedjes dit jaar is het helemaal niet zo 'meh' eigenlijk. Lekker nummertje. vrolijk
12. Luke Black – Samo mi se spava (Servië )Eerste keer dat ik dit lied hoorde had ik echt zoiets van WTF? Maar ik betrapte mezelf er al snel op dat ik erop zat te viben en het lied ook echt opzocht om er nog eens naar te luisteren. It's a little out there, maar ik vind het wel wat hebben.
11. Remo Forrer - Watergun (Zwitserland)Dat pianoriedeltje heeft me echt betoverd, haha! Ik vind het zo mooi! Voor de rest is het lied helemaal niet zo super bijzonder (behalve dat hij echt een lekkere stem heeft), maar soms is het zo iets kleins dat een lied laat opvallen. I really like it vrolijk
17 mrt 2023 - bewerkt op 17 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende