ESC 2023 - Semifinal 2: Volgorde & Voorspelling

In theorie zou dit de moeilijkere halve finale moeten zijn, gezien er één land meer inzit, maar in de praktijk vind ik dat er toch anders uitzien. Er zitten veel minder duidelijke frontrunners in. Overigens vind ik sommige wel frontrunners (Australië bijvoorbeeld), maar de meerderheid van de fandom is het niet met me eens - ze staan ook niet heel hoog bij de bookies.
Goed, nu zegt dat ook niet alles, zoals ik in het vorige verhaaltje al vertelde heeft de staging veel invloed en daar is nog 0,0 over bekend. Ook moet de artiest live goed kunnen zingen - dat weten we ook nog niet van allemaal. Iemand die nu dus nog niet als favoriet wordt aangekaart, zou dat tegen de tijd van het festival ineens wel kunnen zijn omdat het totale plaatje klopt. Ook kunnen sommige frontrunners ineens gaan floppen door slechte live vocals of gewoon een slecht optreden. Het zou niet de eerste keer zijn.

De 'makkelijke' semi dus. Gek genoeg vind ik het daardoor juist moeilijker te voorspellen wie doorgaat, maar ik ga mijn best doen. Ik ben bij deze in ieder geval een stuk minder zeker van mijn zaak.

Anyway, genoeg geouwehoer, here we go:Auto-qualifiers die naast alle deelnemende landen mogen stemmen in deze halve finale zijn: 🇪🇸 Spanje, 🇺🇦 Oekraïne & 🇬🇧 Verenigd Koninkrijk


1. 🇩🇰 Denemarken | Reiley - Breaking My Heart
Kwalificatie: Nee.

Ik zie het bij deze inzending gewoon niet gebeuren. Tenzij zijn TikTok volgers massaal gaan stemmen? Volgens mij is hij daar vrij populair...

2. 🇦🇲 Armenië | Brunette - Future Lover
Kwalificatie: Nee

Twijfel, twijfel, twijfel. Hele grote twijfel. Ik heb haar voor nu als een shock NQ.

3. 🇷🇴 Roemenië | Theodor Andrei - D.G.T. (Off and On)
Kwalificatie: Ja

Ik neem hier een groot risico, haha. De meeste fans zijn niet zo te spreken van deze inzending namelijk. En ja, het live optreden was chaos, maar dat had vooral met de staging te maken. Als dat een beetje wordt opgepoetst zie ik dit nog wel verrassen.

4. 🇪🇪 Estland | Alika - Bridges
Kwalificatie: Ja

Ze is live enorm goed en het is een toegankelijke ballad, dus ik zie niet in waarom ze niet zou kwalificeren.

5. 🇧🇪 België | Gustaph - Because Of You
Kwalificatie: Ja

Van mij hoeft het niet zo, maar het zou me niet verbazen als anderen het wel leuk vinden en ervoor gaan stemmen. Ik twijfel bij deze inzending wel heel erg.

6. 🇨🇾 Cyprus | Andrew Lambrou - Break A Broken Heart
Kwalificatie: Ja

Tenzij hij het live verprutst, zie ik niet in waarom dit niet door zou gaan.

7. 🇮🇸 IJsland | Diljá - Power
Kwalificatie: Nee

Ik vind hier gewoon geen snars aan en vind het dus moeilijk om me voor te stellen dat dit het goed gaan doen. Goede vocals, dat wel, maar het liedje is het gewoon net niet.

8. 🇬🇷 Griekenland | Victor Vernicos - What They Say
Kwalificatie: Ja

Moeilijk, moeilijk. Maar ik denk dat Victor het gaat redden. Hij is pas zestien, dus het zou me wel verbazen als hij zich goed staande weet te houden op zo'n groot podium, voor zo'n groot publiek, met een middelmatig liedje. Als het muntje de andere kant opvalt verbaast het me dus niet. Voor nu zeg ik dat hij kwalificeert.

9. 🇵🇱 Polen | Blanka - Solo
Kwalificatie: Nee

Haar live optreden was zó slecht dat ik serieus boos zou worden als ze wel door zou gaan. Weg ermee, please.

10. 🇸🇮 Slovenië | Joker Out - Carpe Diem
Kwalificatie: Nee

Dit gaat veel fans boos maken, want Joker Out is een van de darlings onder de fans. Toch heb ik het nare gevoel dat dit een shock NQ gaat zijn.

11. 🇬🇪 Georgië | Iru - Echo
Kwalificatie: Ja

Dit liedje heeft de raarste lyrics van heel het festival, maar haar vocals zijn live fantastisch. Ik denk dat veel mensen niet eens door gaan hebben dat ze gibberish zingt.

12. 🇸🇲 San Marino | Piqued Jacks - Like An Animal
Kwalificatie: Ja

Surprise qualifier imo. De fandom vindt deze inzending helemaal niets, maar ik vind het refrein zo catchy. Ze zijn bezig met een revamp, dus het is nog even afwachten, maar ik zou het wel leuk vinden als ze kwalificeren.

13. 🇦🇹 Oostenrijk | Teya & Salena - Who The Hell Is Edgar?
Kwalificatie: Ja

Veel mensen zijn 100% zeker dat ze doorgaan, maar ik zit nog wel met geknepen billetjes hoor. Dit soort liedjes live uitvoeren is zo vaak een misser geweest. Fingers crossed en hopen dat ze het goed gaan doen, want ik vind het wel een leuke inzending.

14. 🇦🇱 Albanië | Albina & Familja Kelmendi - Duje
Kwalificatie: Nee

Moeilijk weer! Ik denk niet dat dit veel mensen aanspreekt, aan de andere kant weet Albanië zich er meestal wel doorheen te slaan, wat ze ook sturen. Voor nu zeg ik nee, maar niet met zekerheid.


15. 🇱🇹 Litouwen | Monika LinkytÄ— - Stay
Kwalificatie: Ja

Dit is denk ik een dark horse. Zou me niets verbazen als dit het uiteindelijk heel goed gaat doen. Iedere live uitvoering die ik tot nu heb gehoord was fantastisch.

16. 🇦🇺 Australië | Voyager - Promise
Kwalificatie: Ja

Wat een goede afsluiter! Ja, die moeten wel gaan kwalificeren, toch?
28 mrt 2023 - bewerkt op 28 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende