En verder...

Tijd om weer even wat te schrijven. Voor afgelopen weekend heb ik een aantal dagen rust genomen, ik redde het gewoon niet meer dus heb ik alleen de nodige dingen gedaan zoals T.

Ik heb uiteindelijk nog wel wat terug gehoord van mijn zus maar het was een vrij zielloos bericht. Dat ze ook teleurgesteld was dat we niet kwamen, dat het voor haar betreft nu prima was en dat we tzt gewoon een nieuwe afspraak moesten maken. Voor de rest ging ze nergens op in. Ik heb gereageerd dat ik het fijn vond dat ze een berichtje stuurde en daarna nog gevraagd hoe het met hun ging. Daar heb ik niks op terug gehad. Ik gok dat ik ook niet meer veel van haar ga horen, zo werkt het bij haar. Je zegt wat je vind en dan hoor je niet meer in het lijstje.

Buitenom dat is het rustig. T. zit op dit moment op een prettig schema. P. werkt nog steeds op zolder.

Ik ga wel proberen om wat meer grip te krijgen op het huishouden en de boodschappen. Voordat T. kwam had ik een beetje een routine, nu hij is er is helemaal niet meer. Ik heb altijd wel problemen gehad met het huishouden omdat ik gewoon weinig energie heb. Alleen nu merk ik dat dingen ook gewoon echt niet meer gebeuren en dat ik me er ontzettend aan ga storen. Als die dingen opstapelen wordt het alleen maar erger en probeer ik alles te doen. Ik ben nu eenmaal zo'n muts die van een opgeruimd en schoon huis houd. Het enige wat bij mij niet opstapelt is de was. Ik heb een ontzettende hekel om mis te grijpen naar kleding, sokken, onderbroeken, handdoeken enz.
Nu dus opzoek naar een goed schema dat ook vol te houden is en niet dat je met 1x iets overslaan gelijk achterloopt. Met Googlen kwam ik op FlyLady, super onoverzichtelijke site maar het klinkt als een goeie logica. Er is ook een Fb groep van maar die hebben een heuse wachtlijst!
Wat ik tot zover heb kunnen uitvogelen is dat je het best kunt beginnen met 31 babystapjes dus dat ga ik doen. Ik zie ook veel voorbij komen dat het goed te vertalen is in een bullet journal, dat ook maar gegooled en voila ik snap er geen reet van.
Qua boodschappen gaat de grip vooral om het kopen en eten. We geven een gemiddeld bedrag uit per week, zo'n 75,- , daar ligt het probleem niet. Het gaat om wat te eten en wanneer. Heel vaak gebeurd het dat er einde van de week groente ligt te verpieteren omdat we toch zin hadden in iets anders en dat vind ik gewoon zonde. Plus elke dag opnieuw bedenken wat we gaan eten is vermoeiend. Oplossing? Kijken of een weekschema met maaltijden helpt.

En zo proberen we ons bezig te houden. Ik heb constant het gevoel dat ik achter alle feiten aanloop. Dat ik niet voor elkaar krijg wat ik voor elkaar wil krijgen. Dat is gewoon zo frustrerend. Daarbij zit ik ook niet lekker in mijn vel natuurlijk dus dat helpt ook niet. UIt bed komen is een hele opgave en niet voor langere tijd op de bank zitten ook. Ik herken mijn ' grip krijgen op dingen' bui ook ik hoop alleen dat het dit keer werkt.
Net weer een 'taak' afgerond bij de module Hoezo roze wolk? Ik moest een dagschema bij houden van wat ik deed en daarvoor een cijfer geven. Als ik het over een dag vier bekijk zie ik dat het zorgen voor T. en het huishouden (maar goed wie vind dat wel een 10) de laagste cijfers hebben. Iets voor mezelf doen of rust nemen hebben de hoogste cijfers. Iets wat ik ze van te voren ook wel had kunnen vertellen en dan was geen tijd kwijt geweest met het bijhouden van de opdracht ... (zeik zeik). Nu moet ik dus ook nog eens gaan bedenken hoe ik dit allemaal weer in goede banen ga leiden.

Ondertussen roepen mensen: Meid wat zie je er stralend uit! Wat zie je er goed uit voor 3 maanden na je bevalling.
En ik denk: fuck off... ik voel me kut, dik en mijn haar valt in bosjes uit. Want.... dan heb je 9 maanden een kind gedragen, ben je bevallen en nee... dan is het nog niet klaar... dan mag je 9 maanden ontzwangeren... compleet met haaruitval, puistjes, ongesteldheid zoals nooit te voren enz.

Oke, zo kan die wel weer... genoeg gemopperd.

Bijna tijd om T. van zijn bed te lichten.

Ow en ik vind dat Blue-sky een fantastisch een idee heeft met stukjes schrijven aan haar dochter. Dat ga ik ook doen. Iets om achter te laten, herinneringen voor hem en voor mij.

En nu belt mijn moeder... dus die maar aandacht geven nahnah

-xx-
14 dec 2020 - 168x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende