Email oorlog

Muziek voor je leesvoerSinds een jaar heb ik een ander mailadres, mijn vorige was bij een Duitse provider en had ik al een jaar of 15. Ik kwam na het verhuizen weer bij Ziggo terecht en zag dat mijn voor- + achternaam combi vrij was als mailadres bij hun dus hup omzetten die hap. Dat is trouwens nog een middag werk ook om alles dan weer om te zeggen, energieleverancier, mobiel, verzekeringen, werkstuff en iets van 85 accounts met van alles. Ik kies er zelf voor, niet zeiken denk je dan, terecht ook.

Maar goed, na een paar dagen kreeg ik ineens een mail binnen van dagjeeropuit.nl of iets van die strekking. Er stond nog een rekening open, of ik die wilde betalen. Netjes gemaakt van 'ik ben die persoon niet', kwam goed. Maar toen kwamen de Facebook meldingen, ohhh zoveel Facebook meldingen. Nadeel is Facebook op de een of andere manier niet aan het spamfilter toegevoegd kon worden omdat ze niet telkens met dezelfde kenmerken in je inbox terechtkomen. Aan de onderwerpen van de mails te zien had de vorige eigenaar een eigen fietsclub of zo en ook ontzettend veel bekenden die het telkens nodig vonden om van alles op zijn tijdlijn te zetten.

Ik heb zelf geen Facebook dus ik kon (en ging) verder ook niet mijn eigen account over zetten op zijn mailadres. Wat wel kon was via FB hem een resetlink sturen voor zijn wachtwoord (naar zijn mobiel), ik dacht dat is een duidelijk hint dat hij nog even zijn mailadres aan moet passen. Ging een week voorbij, twee weken, geen succes. Na een lange werkweek checkte ik mijn mail en had ik ineens van Kruidvat allerlei bestelling in mijn inbox, aanmaningen van vakantieveilingen, you name it. Gezeik.

Geen idee waarom maar in een moment van totale verstandsverbijstering dacht ik van 'ik bel maar even naar het incassobureau, straks krijgt die gast ineens iemand aan de deur terwijl ie van niks weet'. Dat is gewoon dom gedrag want er werd mij gevraagd of ik een kopie van mijn paspoort wilde sturen om aan te tonen dat ik dan de verkeerde persoon was. Ja kut, nee. Situatie nogmaals uitgelegd en die dame aan de andere kant zegt 'zonder verificatie blijven we het naar dit mailadres sturen'. Dus ik denk prettige wedstrijd, laat zitten en dan moet de andere 'Patrick' er maar achter komen dat hij dingen (al dan niet bewust) niet betaald heeft. Maar goed, ondertussen bleven de Facebook meldingen binnen stromen, ondanks dat ik wel 3 keer een resetlink naar zijn telefoon had gestuurd.

Tijd voor een andere tactiek en deze is misschien niet super chique maar was het gezeik wel zat. Incognito modus aan, inlogd op zijn FB, verificatiecode via mail laten opsturen en op zijn tijdlijn getypt:

"Beste Patrick, al enkele maanden krijg ik meldingen van jouw Facebook account maar je maakt al een tijd geen gebruik meer van dit mailadres. Daarnaast staan er de nodige rekeningen open en is een incassobureau naar je op zoek, weet je er van. Groeten, een andere Patrick". Beetje direct misschien en niet heel netjes, I know. En dan denk je, nu is het vast anders toch?? Nee joh, ik kreeg in mijn inbox een bericht van Facebook dat hij van ergens in Brabant had ingelogd en zijn mailadres nog hetzelfde had gelaten maar dat hij nu ook met zijn mobiel in kon loggen. Lijpe vent, ik hou dit nog dagen lang vol.

Dus op een zondagmiddag heb ik een macro zitten maken die automatisch een inlogpoging deed in zijn Facebook, de wachtwoord vergeten link gebruikte, de verificatie mail gebruikte om een inlogpoging te doen om vervolgens aan te geven 'dit ben ik niet, blokkeer mijn account'. Mooi met een timer erbij, elke 2 uur dit herhalen.

En jawel, deze dinsdag was het zover! Ik kreeg een mail van Facebook 'Let op, je account heeft een ander mailadres gekregen, is dit niet oké klik dan hier'. YESSSSSSS! Verlost van de mailspam en ellende. Mijn innerlijke nerd heeft toch weer aan het langste eind getrokken en bij het inloggen net had ik gewoon lekker maar 3 mailtjes, allemaal voor mij bedoeld.

Patrick als je dit toevallig leest, luie eikel die je er bent en de groeten,

Patrick
08 jan 2021 - 201x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende