Eén week verder

Uiteindelijk heb ik de zwangerschapstest op de wastafel laten liggen. P. kleed zich altijd om als hij thuiskomt en komt dan in de badkamer. Hij was super blij verrast en kon de hele avond niet stoppen met glimlachen. Hij snapte helemaal dat ik bang ben en in de stress schoot. Maar (zoals jullie al zeiden) deel je dit soort dingen, goed & slecht.

Nu zijn we een week verder. Ik denk dat ik ongeveer 5 weken ben. Ik heb de huisarts op de hoogte gebracht omdat ik voor de zekerheid even wilde weten of wintersporten geen probleem zou zijn. Aangezien we morgen naar Oostenrijk gaan. Voor de rest nog niks en niemand. Laten we eerst maar eens op vakantie gaan en dan verder kijken. De vorige keer zat ik echt af te tellen voor de 1e echo en nu maakt het me niet heel veel uit. We zien wel.

Het rare is dat ik me amper zwanger voel. Ja ik voel mezelf heel moe, heb zere borsten, last van mijn darmen en enorme honger. Buitenom dat gaat het gewoon verder. In vergelijking tot de vorige keer heb ik nergens last van. Toen lag ik dubbel gebogen op de bank vanwege mijn darmen en was ik echt heel erg misselijk.
Ik heb voor de zekerheid maandag de test nog een keer herhaald en het blijft me vertellen dat ik zwanger ben.

Ik zou graag heel blij willen zijn, een feestje willen vieren en dromen over hoe het gaat zijn. In plaats daarvan neem ik dag bij dag, slaat de angst me om het hart met het idee voor de 8 weken echo en doe ik maar gewoon mijn ding. P. begon afgelopen weekend over de babykamer. Heel lief maar daar ben ik nog echt niet klaar voor. Dat snapte hij ook wel. Hij is het ook met me eens dat we eerst de echo af wachten en dan verder kijken.

Soms zou ik willen dat ik zo was als hem. Hij is goed in relativeren en dingen in hokjes stoppen. Zijn woorden: Het wil niet zeggen dat deze keer ook fout gaat, we moeten gewoon rustig afwachten en kijken hoe het loopt.

Daar heeft hij helemaal gelijk in en dat probeer ik ook ontzettend hard te doen. Ik wil zo graag heel veel van dit kleine dingetje in mijn buik houden maar het is nog te vroeg...

Inpakken is trouwens best een uitdaging als je moe bent! Dus nu maar hup weer verder knipoog

-xx-
09 jan 2020 - 348x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende