Dilemma’s

Corona, ik heb er al vaker over geschreven.
Als ik zie hoe men om gaat met de regels wordt ik verdrietig. Men gaat er vanuit dat het al weg is, maar dat is helaas niet zo. Ik moet over 6 weken bevallen en ik ben best wel bang voor een opleving. Waardoor ik mijn bevalling anders gaat verlopen dan ik wil.

Aan de andere kant snap ik iedereen enorm goed. Ik mis mijn vrienden enorm. Ik zou het liefst deze laatste weken nog gezellig met iedereen willen afspreken. Mijn nieuwe stad ontdekken. Lekker uiteten gaan, gezellig op het terras zitten etc etc.

Maar juist omdat iedereen lakser met de regeltjes omgaat, word ik steeds voorzichtiger. Zo min mogelijk naar de supermarkt. Vrienden nog minder zien, tenzij het echt op gepaste afstand kan. Niet meer naar winkels of winkelcentra. Niet naar plekken in de natuur die populair zijn en dus druk zijn. Ook het idee dat we vanaf 1 juli nog meer versoepelen beangstigd mij. Nu durfde ik nog wel in een restaurantje te zitten, maar dan echt niet meer. Zelfde geld voor de bioscoop.

Ik ben enorm verdrietig want ik ben zo blij dat ik zo goed als alles nog kan, nog 6 weekjes en dan hebben we een kleintje. Super leuk, maar de vrijheid die ik nu nog heb wil ik zo graag van genieten. Ook heb ik het gevoel dat ik overdrijf of mij aanstel. Steeds meer mensen die ik ken zijn tegen de “lockdown” vinden het onzin en hebben het gevoel dat ze bedonderd worden door de overheid.

Als ik dan zeg dat ik niet ziek wil worden vlak voor de bevalling voel ik mij opgelaten en een zeikerd.
18 jun 2020 - 300x gelezen
Profielfoto van Paarseroos
Paarseroos, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende