De Wespensaga pt 2

Zo dapper als ik eergisteren was die wesp niet te laten schrikken, zo faalde ik vandaag. Ik ben in mijn leven nog nooit gestoken door een wesp die ik van tevoren niet al had gespot. En dat gaat nog steeds op want ik had hem vandaag ook niet door. Een jeukje op mijn sleutelbeen is meestal gewoon haar dat ik gedachteloos wegveeg, en zo vandaag ook. Alleen was het geen haar maar een wesp die vervolgens zijn reet in mijn sleutelbeen stak godverdomme. Wilde paniek, blinde paniek, halsoverkop mijn huis in gerend om alvast maar te gaan zitten in het geval dat ik plat ga. Is niet gebeurd maar ik kom toch elke keer zo dichtbij als ik dan net niet ga.
Dus.

Krijg de vinkentering. Ik haat mensen die nog nooit zijn gestoken door wespen, echt, pure woede en blinde jaloezie wanneer iemand me dat vertelt. HOE dan? Dit was voor mij nummer 8 (de 8e wesp, de tiende steek omdat één zo'n ding me ooit drie keer stak toen ie onder mijn shirt vast zat verdrietig )

Nog geen uuur later, ik zweer je, nog geen uur later stap ik me toch bijna met mijn blote poot op nog zo'n kreng dat zich mijn huis in heeft gewurmd. Ik ben niet zo van beestjes doodmaken en probeer ondanks mijn angsten dingen te vangen en veilig buiten te droppen, maar deze heeft toch echt kennis gemaakt met mijn oxford dictionary.. Zo plop, erop. In één keer plat en dan hoop ik maar dat het ding op slag dood was want meer dan dat gun ik hem dan ook weer niet. Hij deed niet eens wat..

Hoe kan dit? Hoe kan ik zeven keer gestoken worden, dan zes of zeven jaar helemaal niks behalve panisch wegrennen waarbij al dan niet het drankje in mijn handen mijn omstanders beregent, en dan heb ik binnen twee dagen ineens drie hartverlammende aanvaringen met die godsganze kutbeesten?

Is het al winter? Mag het even zo hard vriezen dat de gehele neerlandische wespenpopulatie in één nacht van de kaart wordt geveegd? Hebben deze beesten enige ecologische waarde? Oprechte vraag; zou de wereld zonder wespen kunnen en als ja WAAR WACHTEN WE OP?
20 sep 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Phlo
Phlo, man, 11 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende