Dave 'fucking' Roelvink

Misschien ben ik nog 1 van de laatste 10 Nederlanders die doordeweeks in de avond nog wat ligt te zappen op tv. Ik was even een beetje Netflix-moe dus ik besloot me afgelopen weken wat vaker in de old-skool tv-wereld te begeven. Weet je wat relaxt is, dat je TV op pauze kan zetten en dan je eten gaat koken om vervolgens reclame-vrij tv te kunnen kijken. Dan spoel je alle meuk gewoon door en is het eigenlijk ook een soort van veredelde Netflix. Anyway, ik lag op de bank met de kittens te hangen en belandde op NPO 1.

De zenders van NPO zijn eigenlijk de veilige haven van standaard tv. Op NPO begon net Op1, de vervanger van Pauw zeg maar. Ik heb het een tijdje gevolgd toen corona wat in opkomst kwam omdat Jaap van Dissel en andere 'corona BN'ers' voorbij kwamen. Ook vandaag ging het weer over corona maar dit keer zaten er zogeheten 'influencers'. Dat is allemaal prima, ik begrijp best dat mensen die door een grote groep mensen gevolgd/gestalkt/interessant gevonden worden waardevol zijn omdat zij precies dat hebben wat hun titel zegt, invloed. Prima opzet en wat meer jeugd aan het woord hebben bij programma's die toch wel redelijk 50+ gedomineerd zijn is alleen maar goed.

Op een gegeven moment hoorde ik een influencer expert spreken en telkens hoorde ik zo'n hele irritante stem tussendoor komen. Op zo'n volume dat het iemand net niet helemaal onderbreekt maar irritant genoeg is dat je er op gaat letten. Zo'n mug die je in de verte hoort in je kamer, hij zit nog niet in je oor maar je weet dat hij je ergens die nacht lastig gaat vallen. En jawel, de camera draaide om en daar zat ie hoor, in zijn volle glorie.. DAVE 'FUCKING ' ROELVINK.

Er is in de basis niks mis met de Roelvinkjes, ze zijn wat nadrukkelijk aanwezig op tv maar prima verder. Pa Roelvink is volgens mij best een oké gozer, een beetje Trump-oranje qua kleur maar als dat je ding is, leven en laten leven. Maar Dave Roelvink is een domme lul, iemand die eigenlijk vooral juist níet bij zulke programma's moet zitten omdat hij werkelijk een van de slechtst mogelijke voorbeelden is als 'rolmodel'. Daar zit iemand zonder goedkeuring een sexfilmpje heeft gelekt en op datzelfde feest waar ie dat opnam ook voor duizenden euro's aan spullen heeft gejat. Daar zit iemand die niet 1 maar 2 keer straalbezopen achter het stuur is gestapt en ook nog bij een van die keren geprobeerd heeft op hoge snelheid te ontsnappen aan de politie. In welk universum is de mening van Dave 'fucking' Roelvink belangrijk, wat doet het er toe wat deze man vindt, laat staan dat we waarde hechten aan deze mening.

Maar goed, Dave zat er, in zijn volle populaire glorie. Lekker plat overkomen, praten over een prostituee 'waar al 30 mensen overheen zijn gegaan', 'ik doe niet wat ik niet wil, ook niet al ik er 10 ruggen voor krijg', Er verschijnt onderin een banner 'Dave Roelvink, heeft 575.000 volgers op Instagram'. Er zijn dus meer dan een half miljoen mensen die de ongein van deze kerel volgen. Daar zal ongetwijfeld een groot deel jonger van zijn dan hij zelf (26), wat dus wel iets zegt over hoe gevoelig mensen kunnen zijn voor wat hij zegt, denkt en doet.

Naast Dave zat er een complotdenker bij Tisjeboy Jay, ik heb geen idee wie deze jongen is verder maar hij geloofd dus niet in het virus. Deze jongen ziet het niet als 'complottheorie' maar 'kritisch' nadenken, "Mijn moeder heeft me geleerd kritisch te zijn en niet alles voor waarheid aan te nemen". Top, zeker doen, klinkt verstandig. Maar dan zie je wat voor onzin deze jongen verspreid op het internet, dat is niet zozeer kritisch denken dat is feiten ontkennen of deze zo vervormen dat ze een compleet ander verhaal vertellen. Een mooie combinatie met Dave dus die, ondanks zijn platte taalgebruik, wel inhoudelijk een paar terechte punten had.

Het voelt een beetje Amerikaans, dat beroemdheden een soort van status aparte hebben. Dat je jouw vriendin (Chris Brown) total loss mag slaan maar je wordt gewoon uitgenodigd voor awardshows en al je bekende vrienden blijven platen met je opnemen. Dat je jezelf en anderen 2 keer in levensgevaar brengt (Dave) maar je zit nog bij elke show, je maakt grapjes over dronken achter het stuur zitten en jouw mening voor een maatschappelijke kwestie telt ook nog mee. Ik begrijp er niks van. Misschien mis ik zelf een bepaalde connectie of link, ik zie het gewoon niet.

Weet je wat je een 'influencer' maakt, weten welke impact jouw woorden en daden op een grote groep mensen hebben. Dat betekent niet met een grote bek op tv je macho gedrag showen en lacherig doen over je domme bezopen acties, lamlul.

Patrick
27 jul 2020 - 263x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende