Date twee en de conclusie

Hee hallo,

September 2017

Na de oeps-ik-mors-koffie-maar-lachen-is-verboden-date lag ik 's avonds in bed wat voor me uit te turen. Aan de ene kant had ik lol want ik had toch wel een leuk verhaal aan vanavond overgehouden. Aan de andere kant voelde het ook allemaal heel erg vaag, zo bewust met iemand afspreken om te kijken of er een klik is zodat je nog een paar keer af kunt spreken. Ik besef me dat ik net gewoon de definitie van 'op date gaan' heb omschreven. Maar ik kende het niet en het voelde ook alsof ik geenszins het idee had waar ik mee bezig was. Dat is op zich helemaal niet erg, als je beiden zo groen bent in het daten dan kan je een hoop lol hebben, maar die was erg niet.

Het 'luchtige type' was nog altijd volop aan het appen dus nogmaals het dateavontuur ingaan zat er wel aan te komen. Ik was ook positief gestemd want we hadden wat onderwerpen waar we raakvlakken bij hadden. We spraken af op Utrecht Centraal om op het Neude wat te gaan drinken en dan zien we wel.

Ik kwam aanlopen en ze was er al, beetje halflang haar, kleurrijke outfit, grote koptelefoon op. We lopen richting Neude en de conversatie is luchtig, beetje over Utrecht, zeiken op werk, of het kaal zijn vrijwillig is, of zij vrijwillig zo'n kleur haar had en dat soort ongein. Eenmaal aangekomen bestellen we een biertje, ik drink zo goed als nooit maar het is een mooie dag en het begin is gezellig. Ergens halverwege het biertje moet ik even de hete piepers afgieten en wanneer ik terugkom staan er al nieuwe biertjes. Heb je al een idee waar dit heen gaat?

Of ik ben oud, of moe, of mijn lijf is geen drank meer gewend of een combinatie van die 3 dingen maar na 2 vaasjes voel ik me oprecht een beetje aangeschoten. We hebben het vooral over muziek en ik eet mijn net bestelde burger op, mijn lijf wordt wat rustiger en mevrouw zit aan haar 3e biertje en eet ook goed door. Ze heeft verder nergens last van maar biertje 3 wordt biertje 4 en 5 en 6. We zijn net 1,5 uur verder denk ik en alles begint ook wat minder gezellig te vinden, ik ben niet zo'n fan van mensen die excessief drinken. 'Effe pissen", zegt ze en dan ben ik wel afgehaakt, geen zin in dronken gedoe en een platte boerin die zichzelf volgiet.

Maar je weet het niet, mensen doen ook soms dingen omdat ze vol spanning zitten. Ik hou deze discussie intern met mezelf terwijl voor de 5e keer naar het toilet gaat. Ze is terug en de verhalen beginnen ook een wat andere keer op te gaan. De verhalen gaan over drank, domme dingen doen en de zin 'Ik weet niet meer wat daarna gebeurde' lijkt een afsluiter te zijn van elk verhaal. Ik ben me er wel van bewust dat ik er nu ook niet meer bijzit als ideaal date materiaal, mijn antwoorden zijn kort en ik blijf maar denken dat ik hier met iemand zit die leeftijd alsof ze 19 is terwijl ze 29 zegt te zijn.

Ze heeft door hoe het gaat want de verhalen worden korter en we besluiten dat het verstandig is om richting Centraal te gaan. Ik besef me dat ze waarschijnlijk een hele leuke avond had gehad als ze tegenover iemand had gezeten die ook het weekend inluidt met drank en feesten. Maar ik heb dat niet meer, mijn verhalen bestaan uit relaxen met vrienden, alleen op pad gaan en soms dagen niemand willen spreken. Mijn hobby's zijn dingen die waar ik hartstochtelijk over ben maar ze staan mijlenver ten opzichte van hoe haar leven is. Ik loop haar naar de trein toe en wacht tot ze zit voordat ik me omdraai, ze had echt genoeg gedronken. Wanneer ik thuiskom kijk ik op Whatsapp en zie ik dat haar profielfoto verdwenen is, geblokkeerd en dat is ook oké.

Terwijl ik op bed lig met muziek aan overvalt me ineens een soort van verdriet. Ik ben heel lang, heel erg gelukkig geweest en dit moment waar ik nu in zit voelt mijlenver van waar ik toen was. De dateapp verdwijnt van mijn telefoon. Niet vanuit de gedachte dat 'ze toch allemaal niet bij me passen', maar omdat ik merk dat ik het niet kan, niet nu. Het gekke is dat ik me vooral schuldig voelde in de weken die na deze dates volgden. Schuldig naar haar omdat ik op zoek ging naar iemand anders. Ik begon wat dingen op te schrijven van de afgelopen anderhalf jaar, ik was simpelweg gewoon nog niet klaar om een nieuw iemand in mijn leven toe te laten.

Patrick
21 aug 2019 - bewerkt op 14 mei 2020 - 283x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende