Chickie

Ja Chickie dus..... Zondagavond zaten we gezellig met z'n tweetjes uit te puffen op de bank van het klussen. Vanuit mijn ooghoek zie ik iets bewegen in de tuin.... en ik roep tegen P. er zit een kip in de tuin! Ja daaggg, zegt hij, dat is gewoon een duif. Ik bekijk hoe het beest op de oud papier bak springt en rond fladdert. Nee hoor, roep ik, terwijl ik overeind schiet... het is echt een kip!! Een blik door de achterdeur bevestigd het. Ik ren naar boven voor een handdoek ( heb je wel een kip met je blote handen gevangen? gaat niet makkelijk) Als ik beneden komt zit P. nog verdwaasd op de bank. De kip blijkt op bezoek te zijn gegaan bij de buurman maar die heeft gelukkig altijd de haak van de poort. We hebben het arne beestje snel te pakken gelukkig. Een handdoek erover gooien helpt een hoop.

En dan ... dan sta je opeens met een kip in je handen en wat doe je dan? Wel als mij bent geef je het binnen 5 minuten een naam: Chickie dus, en binnen 10 minuten heeft het eten en drinken (dank aan de logeer vogel). In een AH kratje zit zij of hij op tafel. En we besluiten de volgende dag even verder te kijken.

Ze lijkt niks te mankeren. Naar mijn idee is het nog best een jong kipje. Zwart met wit en een lichtrood/roze streepje op de kop, aan het pootje zit een afgeknipt tairipje. Hond vind het allemaal reuze interessant. De volgende dag haal ik de oude konijnren van zolder en installeer haar daar in. Ze wil gelijk eten en drinken maar is wel een beetje bang. Over de ren hang ik een oude vitrage vastgemaakt met knijper.
Ik begin aan mijn maandag klussen en op een gegeven moment sta ik boven mijn pillen doos te vullen als ik wat gepiep hoor (klinkt nog niet als een echte kip vind ik). Als ik mijn hoofd om het hoekje van de deur steek zit ze al halverwege de trap (meer knijpers nodig dus..), gefascineerd bekijkt Hond hoe ze tree voor tree naar boven hupt. Eenmaal boven neemt ze een plek in op de wasmand rand en geeft zichzelf een grondige pluk en pik beurt (jeetje wat geeft dat beest een rotzooi). Daar blijft ze zitten terwijl ik de klussen afmaak.

Ik plaats berichten in de buurt app en facebook. Er komen geen berichten binnen. Zover ik weet heeft niemand kippen in onze buurt, eigenlijk nergens. Een van de buurmannen zei dat er een turks/marokkaans gezin verderop kippen heeft maar die zijn op vakantie. Dus dat betekend dat ie voor het eten is en dan kan ik haar niet met een schoon geweten terug brengen blozen. Het is zo'n liefje!

Als het een haar is... en geen hem... een kip of 2 kunnen we wel houden in de ons nieuwe huis/tuin., maar een haan in de bebouwde kom is vragen om problemen.

Vandaag ook maar even naar de boerenbond gereden: Goedemidden, ik heb iemand nodig die veel van kippen weet... Zo sta je dan aan de balie. Want ik heb een hoop huisdieren gehad maar geen kip! Een nieuwe voerbak, drinkbak, eten, stro en wat informatie later ben ik weer thuis. Chickie wil heeeeeeel graag uit haar rennetje en van mij mag ze best even rondlopen. Zo lig ik op de bank en ligt er opeens een kip naast mijn hoofd. Als ik nog wat dingen ga opruimen word ik gevolgd alsof ik honing aan mijn bips heb.
Zodra het tijd is om met Hond te gaan lopen stop ik haar terug in de ren. Ik ben nog geen vijf minuten terug of madam wil uit de ren om pontificaal op (en daarna naast) het kussen van Hond te gaan slapen. Ik heb het idee dat ze het gewoon heel erg gezellig vindt met ons. Ze doet echt niks, behalve mijn planten proberen op te eten. Ik mag nog niet echt in de buurt komen, lopen is eng, handen zijn eng maar uit zichzelf komt ze wel naast me zitten.

Een heel avontuur weer voor ons, super super gaaf vind ik. Vanavond gaan we om een 2e hands hok in de buurt, eigenlijk een knaagdier hok maar goed, genoeg voor 1 (misschien straks 2) kippen.
Ik wilde er nog wat foto's bij zetten maar het wilde allemaal even niet werken dus dat komt de volgende keer.


P. kijkt het allemaal hoofdschuddend aan, maar protesteert niet en kwam zelf met het idee voor een hok. Volgens mij vindt hij het stiekem wel leuk. Net zei hij: Je maakt wel veel foto's hoor... Ik zeg: heb jij wel eens op de bank gelegen met een kip naast je? Nee? Nou dan.... knipoog

Jaja tis wat zo'n kip... bedoelen ze dit nou met een vrije scharrelkip..?

-xx-
30 jul 2019 - 238x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende