Bring it on!

Ik heb zoveel zaken lopen in mijn leven, soms moet je wel eens nadenken wat daadwerkelijk belangrijk is. Ik probeer mij tegenwoordig minder druk te maken om zaken, waar ik geen rol van betekenis kan spelen. Ik heb een buurman, ik heb daar eerder over verteld die is verslaafd. De junk in kwestie is echt een last voor mijzelf, maar ook voor de gehele buurt. De overlast heeft nu punt gehaald dat zelf in de Gemeenteraad terecht is gekomen. Maar we gaan wel het vijfde jaar ellende in. Ik ben na deze zomer nadat ik mijn meisje heb ontmoet besloten om mijn niet mijn als een jachthond achter het stuk verdriet te gaan. Ik heb gekozen om mensen die daarvoor door de Staat der Nederlanden dik worden betaald eens voor te laten zweten. En ze komen erachter dat het hoofdpijndossier is.De totale mislukte en vaak stomme pogingen van al die hulpverleners om met een zachte hand hem op goede pad te brengen zijn mislukt. Totaal falend beleid als gaat om zijn drugs gebruik af te bouwen. En hij leeft van een uitkering, waar hij zoveel werktrajecten heeft versleten dat flinke kostenpost is. Maar karma komt je toch een keer halen. Eerst werkte men los van elkaar aan de zaak. Nu komt er een aanpak die nog eens versterkt wordt door civiele rechtszaak.

Ergste is dat mijn meisje soms ook zoveel last van hem heeft. Denk dat als ik moet zeggen, waar doet het je meeste zeer. Ik heb liever dat ik spreekwoordelijk een kogel moet opvangen, dan mijn meisje. Die soms door angsten rillend in bed ligt met tranen. Daarom heb ik besloten om door te hakken. En als een goede slager ga ik niet een klein wondje slaan, mijn doelstelling om zijn poten van onder zijn stoel te hakken. En wanneer ik klaar ben met de junk, dan zit hij misschien bij pappie en mammie als ze hem nog willen. Want deze armen mensen schamen zich kapot.

2020, is het jaar van buigen of barsten voor de verhuurder van het pand. De woningbouw zal ontdekken dat als de rechter waar genoeg bewijs voor is hun een mes op keel drukt. Dat een paar honderd euro in de maand niet meer voldoende reden geeft om ons in de ellende te laten zitten. Ze zullen ontdekken dat woede die plaats heeft gemaakt door daadkrachtig handelen veel harder aankomt. Als ik klaar ben dan sta ik hoogste op de apenrots, want ik loop lang genoeg mee. Ik weet precies hoe politieke spelletjes, ambtelijke wegen gaan. En ik loop en speel nu mee, om binnen te halen wat ik wil. Dit is een soort uitputtingsslag alleen heb ik nu ook iemand erbij daarvoor ik het doe. Want wanneer hij met zijn koffertje zijn kot uitgezet wordt, dan is er rust niet alleen voor mijn, de wijk, maar vooral voor mijn meisje!

02 dec 2019 - 151x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende