Blijf kalm en reken on

"Heet hé", "Nou, ja, jeetje". Dit is denk ik het gemiddelde gesprek de afgelopen 5 dagen. Op werk was het een aangename 23 graden binnen, thuis is het rond de 28,5 in de huiskamer op dit moment. Toen ik gisteren weer na mijn vakantie voor het eerst aan de slag moest koos ik dus voor een koude kont en ging mooi richting kantoor. "Je hebt wel geboft hè met het weer tijdens je vakantie", "Laat me maar weten wanneer je de volgende keer verlof opneemt, dan boek ik ook mijn vakantie". Ja ja, het niveau van de gemiddelde kantoorgrap ligt net zo hoog als de temperatuur in de vriezer.

Ik ging tijdens de pauze dan toch maar buiten een rondje doen met mijn vrouwelijke, jurk- en open schoenen dragende collega. Ja ik was jaloers, "Dan moet je morgen ook maar in een jurk komen", zei ze. Volgens mij ben ik in normale kleding soms al een bijzondere verschijnen dus als ik in een jurk aan zou komen lopen dan zou dat zo maar eens het einde der tijden kunnen betekenen en daar zit niemand op te wachten. Maar jaloers dus want onder mijn pantalon had ik wel enkelsokken aan maar daar zaten een paar spacende (<-- is klikbaar) schoenen onder. Maar goed, voldoende schaduw buiten dus een rondje om het pand heen en ondertussen een appel en broodje naar binnen werken.

Aan de voorkant van het gebouw heb je 2 keer een stoep, 2 fietspaden en een autoweg en er was flink wat volk onderweg. Op straat waren mensen vrij hard aan het praten, "Ik trek het niet meer, ik moet hier weg, volgens mij ga ik flauwvallen". Er stond een vrouw druk met haar handen in haar gezicht te wapperen en haar hoofd schoot alle kanten op. Haar man/vriend/bekende/random persoon in de buurt stond er bij "Rustig nou maar, RUSTIG!!". Het mooie van rustig schreeuwen is dat het woord en de manier waarop je het gebruikt zo heerlijk tegenstrijdig zijn, rus-tig, russsstig, rustig, RUSTIG! Maar mevrouw kreeg het alleen maar slechter, het is ook volgens mij zo dat met je handen wapperen per definitie nooit zorgt voor een algemene verkoeling. De beweging en inspanning die je moet doen voor dat kleine briesje zorgt alleen maar voor meer warmte, waardoor je meer gaat wapperen en zo verder.

Ik denk als je dat wiskundig zou uitschrijven dan zou het zo iets zijn.

W = Wapperen
I = Inspanning
V = Verkoeling
M = Minuut
B = Buitentemperatuur

Het was hier gisteren 34 graden, laten we zeggen dat je het een graad koeler zou willen hebben dan de buitentemperatuur (B) en dat je voor elke -0,1 graad verkoeling (V) je 1 minuut (M) moet wapperen (W) en je dus 10 minuten jezelf moet inspannen (I) voor 1 graden verkoelen. Maar W = 0,2m dus elke minuut wapperen zorgt ervoor dat je het 0,2 graden warmer krijgt dan ben krijg je dus dit.

I = (0,2W * 10M) = 2I
V = (0,1V * 10M) + (0,2W x 10M) = 1
L = (34L + V) = 35L

Je hebt dus een mega ingewikkelde formule nodig om te bewijzen dat je het met je wappergedrag eigenlijk dus elke 10 minuten 1 graad warmer maakt. Sta je dus met tienduizenden mensen tegelijkertijd te wapperen dan draag je significant meer bij aan global warming dan bijna alle veestallen bij elkaar. Je zou het misschien dus beter 'global wappering' kunnen noemen. En deze berekening is onomstreden want ik heb hem zojuist gemaakt, dit is internet en wat je op internet kan vinden is automatisch waar ("Trump doet bewust domme dingen zodat hij achter de schermen de écht waardevolle dingen doet" - Corry Fee, Facebook groep 'All lives matter'knipoog.

Maar mevrouw stond dus midden op straat te flippen om de warmte maar wat je gewoon het beste kan doen is JE RUSTIG HOUDEN. Beweeg als een luiaard (altijd, niet alleen met dit weer), denk in het motto 'vandaag is goed, morgen is beter' en denk niet bij elke stap 'jezus wat heb ik het heet, ik heb het zo heet, jeetje wat is het heet, heet.. ik heb het, waarom zweet ik zo oh ja het is heet, hee zie ik daar iemand inbreken hij is op heeeeeeeterdaad betrapt'. Ja het is warm, we hebben het warm, maar je hebt er toch geen invloed op dus relaxt.

En vergeet niet L = (L+V), V = (V*M + W*M), I = (W*M).

Hoi,

Patrick
11 aug 2020 - 264x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende