Bezoek, hitte en gewoon algemeen - 16,5 week

Een nieuwe update dan maar. Ik zit op bed met een slapend warm meisje tegen me aan. Het is buiten veelste warm (41 graden vandaag), dus we blijven binnen en het huis zit potdicht, heel ongezellig. Ze spuugt veel deze warme dagen en drinkt af en toe heel onrustig of kort, terwijl ik juist wil dat ze voldoende drinkt, dus het is veel drinkmomentjes. En volgens mij zit ze in een sprongetje of komt de slaapregressie van 4 maanden vroeg, maar sinds een week hebben we zeer gebroken nachten. Ze wil opeens weer 2 a 3 keer per nacht drinken ipv 1x, wordt tussendoor vaak wakker en ze slaapt niet meer uit (uur of 8-9), maar is tussen 7 en half 8 klaarwakker en ligt dan de hele boel bij elkaar te kletsen. Heel gezellig hoor, maar ik slaap dan net eindelijk weer van de voeding ervoor. Hopelijk gaat dat snel weer beter (of wennen we er weer aan), want ik heb toch wat meer slaap nodig om te functioneren geloof ik.

Afgelopen zaterdag zijn mijn ouders na 3 weken weer vertrokken. Tenminste, ze waren hier een week, gingen toen op vakantie een stukje verderop en kwamen voor ze terug gingen nog weer 3 dagen langs. Mijn zus was er die laatste dagen ook en zelfs mijn broertje (die de week ervoor een halve dag langs kwam op weg naar vakantie) kwam ongepland deze kant weer even op, zodat we met zijn allen waren. Heel fijn om iedereen weer te zien, voelt ergens ook heel normaal ofzo, terwijl je weet dat dat moment van afscheid nemen boven je hoofd hangt. En met Corona ook wel gek, maar we hebben wel maar gewoon geknuffeld, natuurlijk wil niemand ziek worden, maar het moet ook wel menselijk blijven. De kleine durfden ze daarentegen niet vast te houden. Lijkt me ook moeilijk voor mijn ouders, weer terugkeren zonder haar vast gehouden te hebben, maar dat was hun eigen keuze.
Het waren een hele drukke 3 weken, want ook de schoonouders en schoonzusjes zijn langs geweest tussendoor. Steeds een paar dagen bezoek en op pad en dag weer enkele dagen om bij te komen voor de volgende weer kwam. Maar ook leuk. En goed om op pad te gaan ook en te ervaren dat dat ook lukt. En voor mij ook om niet hele dagen alleen thuis te zitten.

En wat betreft slapen, ik wieg haar in slaap als ze moe is, dat deed ik buiten tijdens het picknicken dus ook gewoon en hield haar dan vast tot ze weer wakker werd, terwijl ik weer bij de rest ging zitten. Ze slaapt altijd 28 minuten, dat kunnen mijn armen en benen net aan als ze goed ondersteund zijn. Ondertussen konden we gewoon doorkletsen, daar had ze dan weer geen last van. We zijn zelfs naar een museum geweest, met haar in de draagdoek en ze heeft heerlijk door alle herrie heen geslapen (expositie met harde klassieke muziek en licht enzo). Ik moest heel erg wennen en vond het eerst helemaal niks, te druk, teveel mensen op elkaar, te warm, muziek te hard en ojeee, arm kind. het liefst was ik naar buiten gerend geloof ik. Maar eenmaal wat verder doorgelopen was het rustiger en wat koeler en het kleine meisje leek nergens last van te hebben, toen kon ik me wat meer ontspannen.

En nu is het dus stil, saai en zit ik aan huis gekluisterd vanwege de warmte. Draagdoek is nu niet aangeraden met de warmte. Uberhaupt naar buiten gaan gewoon niet vandaag.
Ik ben even gestopt met bekkenbodemtraining bij de verloskundige omdat het frustrerend was. Niet het idee dat ik echt vooruit ging, ondanks dat de 10 standaard sessies al geweest waren en ze me aanraadde er nog maar 5 extra te plannen. Ik werd op een ander programma (tegen incontinentie voor beginners) gezet, ondanks dat ik daar dan weer geen last van heb en het ging me gewoon steeds meer tegen staan. Ik wil een soort duidelijkheid geloof ik. Iets waar ik me op kan richten, bv: duurt 6 maanden, of ‘accepteren en mee leren leven’ ofzo. Dus dat dinsdag besproken en toen besloten even een pauze te doen. Oefeningen kan ik thuis ook doen en ze gaf aan dat je bekkenbodem je algemene gezondheid spiegelt, dus als ik oververmoeid was en een ‘petit morale’ had, had het ook niet zoveel nut, dan heeft dat voorrang. Dus ik mag weer aan de bel trekken als ik weer zin erin heb (of teveel last heb) of gewoon helemaal niet. En daarbij kreeg ik ook de vraag hoe lang ik borstvoeding wilde geven, want die hormonen hebben invloed op spierspanning en houden herstel dus tegen. Dus, voorlopig hoef ik lekker niks (thuis oefenen dan). De kinderarts is pas over 2 weken weer.

Dus plof ik wel lekker met de kleine op het speelkleed, kletsen we erop los, moet ze ook zichzelf af en toe even vermaken als ik even geen puf heb om vervolgens weer samen het huis te bewonderen en boekjes te kijken. Wanneer het weer het toelaat, lopen we ‘s avonds een rondje en vandaag wordt het maar samen afkoelen in bad denk ik. Ze groeit trouwens goed, heeft haar geboortegewicht verdubbeld, kletst de oren van je hoofd, kauwt overal op (tandjes/pijnlijk tandvlees), ze wil zo graag zitten/ rechtop en trekt continu haar hoofd/ buikspieren omhoog als ze ligt, pakt haar voetjes, heeft nog geen zin om te rollen en kan heel goed laten horen wat ze wel en niet wil.

Ik hou niet zo van de hete zomer en kijk uit naar de iets koelere dagen (20-25 graden ofzo) zonder Corona, gewoon vrij zijn om te doen wat ik wil en waar ik zin in heb. Het gewoon zelf op pad kunnen met de bus of tram naar het centrum met het kleine meisje. Of afspreken met de andere Nederlanders hier op een terrasje ofzo.
30 jul 2020 - 78x gelezen
Profielfoto van *blue-sky*
*blue-sky*, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende