'beste vriendin' sprong op mijn vriends rug

Dit weekend had ik mijn verjaardag gevierd, in de eerste instantie had ik er niet zoveel zin in maar het zusje van mijn beste vriendin en ik zijn 2 dagen na elkaar jarig, dus kwam ze op het idee om met een ploegje uit te gaan om het te vieren.
In de eerste instantie hadden we bij mij wat gedronken en gingen we richting de stad, kort daarna sprong mijn 'beste vriendin' op mijn vriend zijn rug en ze voerden hem ondertussen een fles alcohol.
In de eerste instantie werd ik boos en liep ik hard door en kwam ze achter mij aan en vroeg wat er aan de hand was.
Ik vroeg haar hoe ze het zou vinden als ik op haar vriend zou springen en hem ondertussen drank zou voeren waarop ze zei dat ze het snapten, het haar ook pijn had gedaan en haar excuses aanbood.

Met mijn vriend liep het gesprek anders uit, begon het gesprek ongeveer hetzelfde alleen was zijn antwoord anders. Hij zei dat hij het niet erg zou vinden en reageerden alsof het normaal is en ik hem niet zou vertrouwen. Mijn reactie daarop was dat als hij een andere jongen was geweest ik er al snel klaar mee had kunnen zijn wat hem niet goed in de oren viel.
Daarna kwam de issues met mij en zijn Moeder ten woord waardoor de ruzie nog heftiger werd en ik boos/ verdrietig weg liep, hij kwam achter mij aan en zei is dit als dank nadat ik mijn familie voor je aan de kant heb gezet.

(Die woorden kwetsen mij extra erg, omdat ik mij 5 jaar lang aan zijn Moeder heb aan proberen te passen, proberen te pleasen, waarop ik een hoop ondankbaarheid terug kreeg en uiteindelijk voor mijzelf koos.
Om die reden heb ik ruzie met zijn Moeder gekregen, omdat ik begrip vroeg voor mijn situatie die voor mij van belang was, waar ik als antwoord terug kreeg wat heb ik daaraan en als je hier komt kom je voor (mijn vriend) en niet voor mij, en pak je spullen en je hoeft niet meer terug te komen.
Daarna nog proberen contact op te zoeken om het buitenshuis uit te praten, maar zei het vertikt om buitenhuis af te spreken, dus houdt het dan voor mij ook op)

Na gehuil, en uiteindelijk toch wat begrip voor elkaar was het wel uitgepraat maar toch kan ik er niks aandoen dat het mij vanuit beide erg dwars zit en ik het beeld hoe het eruit zag vaak voor mij zie, en ben bang dat er toch meer achter zit.
Daarnaast weet ik aan de andere kant ook niet meer of ik nog wel vriendinnen met haar wil zijn, ik hou van mijn beste vriendin maar in bepaalden dingen heeft ze zulk ander gedrag + normen & waarden dan ik.
In het verleden is ze ook vaker vreemd gegaan, en te flirterig gedrag vertoond terwijl ze in een relatie zat, gelukkig is ze bij de mannen waarbij ze vreemd is gegaan niet meer samen ook omdat zei met zo iemand verder kan terwijl het mij dan dwars zit, en blijkbaar alsnog met een naar gevoel in mijn buik zit.
Tegelijkertijd is het wel al 10 jaar vriendschap en wil ik dat niet zomaar weggooien, ook al heeft ze mij vaker teleurgesteld, en ik haar ook niet door zulk gedrag 100 % vertrouw omdat als een persoon vreemd gaat, waarom zou die persoon het niet bij een ander doen.
Ik kan er niks aandoen maar het zijn ook gedachtes die door mijn hoofd spoken.

Dit zou ook niet de eerste keer zijn dat ik 'vrienden' verlies, zulke situaties lijken mij altijd te overkomen en dit is vergeleken met andere aanvaringen vrij mild.
Naar mijn gevoel blijft er niemand meer over, en is het zeldzaam als een persoon daadwerkelijk te vertrouwen is.

Ondanks alles weet ik dat mijn vriend wel echt te vertrouwen is, ook al laat hij mij door dit wel twijfelen en ben ik bang dat er meer speelt tussen hun.
Ik weet dat ik er waarschijnlijk overdrijf en het ook vriendschappelijk kan zijn, maar door gebeurtenissen in mijn verleden door mensen die hebben bewezen dat er wel dingen achter kunnen zitten. Na zulke gebeurtenissen heb ik moeite met vertrouwen.
Ook al zou hij waarschijnlijk de laatste jongen zijn die dat zou doen.
09 mrt 2020 - bewerkt op 09 mrt 2020 - 132x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van xFantasy
xFantasy, vrouw, 28 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende