Any day now

Morgen ben ik 40 weken en baby zit nog lekker binnen. Dat kan natuurlijk elk moment veranderen maar ik verwacht dat het pas na woensdag gaat komen.
Waarom? Geen idee, van het begin af aan al een gevoel geweest dat hij/zij zich niet voor de 9e gaat laten zien.
Gister zaten we nog te bedenken of het dan niet een zelfvervullende profetie zal zijn, je denkt heel hard dat het niet gaat gebeuren en daarom gebeurd het ook niet haha. Ach we zien wel.

De check bij de gynaecoloog gister was allemaal prima. Bloeddruk goed, hartslag baby goed, ligt met het hoofd de goede kant op... en kan niet meer terug... jippie! Dat zorgt wel voor wat meer rust, gewoon weten dat het goed ligt.

Voor de rest is het afwachten & wachten & wachten. En heel veel vragen/appjes etc krijgen: Hou je het nog vol? Voel je al wat? Heb je al voorweeen? Is alles nog rustig?
Heel goed en lief bedoeld natuurlijk maar laat ik jullie een tip geven: Het is heel irritant om dat dus constant gevraagd te worden, dus doe het 1x of helemaal niet! Ik weet namelijk ook niet wanneer het begint en aangezien het de eerste is heb ik geen idee wat ik moet voelen als het begint. Plus iedereen hoort het wel als het kind daadwerkelijk geboren is knipoog

Met mijzelf gaat het nog wel. Nee 9 maanden zwanger zijn is niet heel comfortabel. Mijn bekken doet zeer, ik kan niet te lang zitten of lopen, baby draait af en toe op zo'n manier dat het niet uitmaakt hoe je houding is het doet gewoon pijn. Slapen is niet lekker, moe is een understatement.... Huishouden lukt bijna niet (thank god voor schoonmoeders) heb nog wel even de keuken afgekit (de laatste randjes moesten nog) en gister mijn energie bij elkaar geraapt om het kippenhok te kalken en schoon te maken zodat P. daar geen zorg aan heeft. Vandaag heb ik daar spijt van geschokt maar blij dat het gebeurd is.
Buitenom dat gaat het wel. Geestelijk ook gelukkig, ik vind de onzekerheid en aankomende bevalling wel heel spannend en soms word ik daar ook heel onrustig van. Mijn mood kan verschillen per uur, van happy naar verdrietig naar knuffelig naar raak me maar even niet aan. Ook dat hoort bij deze fase begreep ik.
Ik zou eerder de laatste 3 maanden over doen dan de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Ik begin aan P. ook wel te merken dat het heeeeel spannend aan het worden is. Het feit dat je niet weet wanneer maar ook dat we eindelijk zover zijn dat het kan gebeuren. Hij zet echt een stapje bij in alle dingen, hij heeft me zondag nog mee uit lunchen genomen (corona proof) om nog even te genieten met z'n tweetjes (zeur ik al weken om haha), dat was fantastisch! Lekker even met z'n twee en Hond genieten. Vorige week had ik 's avonds heel veel honger en bestelde hij een pizza voor me, hoe lief is dat en ja mijn liefde gaat zeker ook door de maag. Ik was trouwens best bang om veel aan te komen tijdens de zwangerschap maar zit nu op 6 kilo extra.. dat valt me echt ontzettend mee!

Hond merkt dat er iets aankomt. Hij heeft 8 maanden genegeerd dat er iets bezig was maar de laatste weken zit hij zo'n beetje aan mijn gat geplakt. Behalve als ik naar boven ga want dat kunnen zijn pootjes niet meer zo. Ga ik naar de wc? dan heb ik gezelschap, ga ik naar buiten? staat hij achter me, ga ik naaien aan de tafel? Ligt hij ernaast. Soms word ik er wel een beeeeetje gek van maar ach dat beestje snapt er ook niets van. Moet je indenken ben je al 14 jaar het gezelschap in huis.. nemen ze een baby! Heel benieuwd wat hij er van gaat vinden.

Met de kippies gaat het ook goed. Tenminste Chickie is in de rui en blijkbaar verliest ze dan met haar veren haar hele karakter. Dat is niet zo leuk, ze wil niks en doet niks. Lola is om de 2 weken broeds waardoor ze ook heel gezellig wordt (maar niet heus). Ben wel een beetje bezorgd dat ik straks te weinig tijd voor hun ga hebben. Ook hun zijn verknocht aan het menselijke contact... nu even wat minder dan... huilen

Tijd voor lunch en dan maar eens een uurtje liggen...

-xx-
08 sep 2020 - 127x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende