Angst

Ik ben gewoon ontzettend bang dat ik mijn examens niet haal.

Ik ben een leerling die er goed voor staat. Overal voldoende. Slechts twee zessen en voor de rest zevens en achten. Iedereen verwacht dan ook dat ik zal slagen. Er is er maar één die denkt dat ik ga zakken, namelijk ikzelf. En aangezien ik mezelf er al het hele jaar op voor bereid dat ik ga zakken, zou het geen schok zijn. Oké, ik zou het vreselijk vinden. Waarschijnlijk zou ik twee weken in een diep dal leven maar daarna zou ik de draad weer oppakken. Ik zou zelfs opgelucht zijn dat ik na de zomer niet naar een universiteit zou gaan waar ik allemaal nieuwe mensen zou leren kennen, maar gewoon naar mijn oude vertrouwde schooltje.

En daar zit het probleem. Mijn docenten zien het niet aankomen dat ik ga zakken. Zij zullen teleurgesteld zijn in mij. En mij allemaal vragen gaan stellen. En zij zullen zeggen: "goh, dat zag ik niet aankomen!" Allemaal met de beste intenties waarschijnlijk, maar ik zal me er alleen maar klote door voelen.

Mijn ouders zien het niet aankomen dat ik ga zakken. Zij ook teleurgesteld zijn in mij. Zij zullen denken dat ik altijd loog wanneer ik zei dat ik aan het leren was. Zij zullen me minder vertrouwen of misschien wel zichzelf de schuld geven.

Mijn vrienden gaan allemaal een nieuw leven tegemoet terwijl ik achter blijf.

Ik zou het oprecht niet erg vinden om te zakken. Maar ik wil niet zakken omdat de reacties van anderen onverdraaglijk zijn.

Op dit moment hoop ik gewoon dat ik voor alles een 5,5 haal en dat ik slaag. Dan zal nog steeds iedereen mij raar aankijken want een 5,5 is voor ieder vak onder mijn gemiddelde. Maar dan heb ik wel een diploma.


30 apr 2019 - 319x gelezen
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 19 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende