Alles met de bijbel goed praten!

Niks in de wereld is erger is een persoon die denkt te mogen oordelen met de bijbel in zijn hand. Iemand die in zijn rechterhand de bijbel heeft om met de linkerhand wijzend naar zijn medemens. Maar kijken in zijn eigen achtertuin of in eigen boezem doet hij niet. Ik ken genoeg van dit soort types. Ik ben heel mijn leven veroordeeld omdat mijn moeder een bewust alleenstaande moeder (bam), was. Dat was niet bepaald gemakkelijk in een dorp dat toen nog in de ban was van kliekje van katholieke dwazen die nu dood zijn of hun strepen zijn verloren door hun misstanden die onder hun neus gebeuren.

In mijn leven is iemand die is vele jaren jonger dan zijn, hij weet geen barst van de wereld. Hij ziet alles zwartwit. Hij praat al zijn daden goed met de bijbel. Van het slaan van zijn vrouw tot feit dat hij zo zielig mag doen, op zo manier dat dramaschool van hem kan leren en niet andersom. Hij laat afgelopen maanden achter zich een hoop verbranden bruggen en ik ben op dit moment in tweestrijd. Ergens zou ik de band met willen verbreken, waarom zou ik zoveelste steek in mijn rug hem vergeven? Waarom zou ik niet een keer kijkend in zijn ogen niet als de laffe hond zoals hij is hem een mes in zijn hart steken. En die nog eens om te draaien om te laten voelen hoeveel pijn hij mensen doet. Hij is soms niet meer dan een viezerik alleen denkend aan seks, maar hij wast alles weg al zijn zondes met de bijbel. Hij denkt dat hij pad van God volgt, maar enige pad wat hij volgt is dat wat hem uitkomt. Iedereen en alles moet wijken, waardoor hij langzaam alleen komt te staan een triest figuur is. Ik ken mensen die willen niks met hem doen. Ze gaan met hem om omdat ze net als ik geen keuze hebben. Maar als ze de keuze hadden kreeg hij met die bijbel van hem een klap zodat hij weer op aarde kwam. En ik moet zeggen na de woorden die hij gisteren zei, ik zou hem letterlijk fysiek een klap willen geven. Maar ik ga dan tegen mijn geloofsovertuiging. Dat is niet die van God en Jezus, maar van iemand die geloofde in God en op aarde zijn best deed om een goed mens te zijn.


Hij is een uilskuiken die denkt dat hij mensen kan helpen. Hij doet geen moeite om zijn vrouw te helpen in haar moeilijkste tijd. Hij doet geen moeite om vrienden te maken waardoor hij zeer nog meer isoleert dan wij doen met landen die wij beschouwen als de vijand. Hij dreigt met zelfmoord maar ik wil hem wel eens op de Zeelandbrug willen afzetten. Ik durf te wedden dat hij een hele act van maakt, waarna hij met hangende pootjes terugkomt. Het is gewoon triest. En ik kan er niet genoeg over schrijven om mijn hart te luchten, maar hij is niet de toekomst. Ieder moet geloven waarin ze geloven. Ik geloof ook, ik ben iemand die geloof terugvond toen mijn moeder eigenlijk langzaam aan het afsterven was. Maar ik loop niet met een bijbel in de hand te oordelen. Ik ben iemand dingen in kleur te zien, niet zwartwit. Maar als het gaat om dit stuk verdriet, ik geef hem nog een kans omdat ik anders een dierbare zeer doet. Maar dit kans met veel voorwaarden en niet eentje broederlijk. Hij verdient dat niet meer, want steekt steeds een mes in mijn rug als hij de kans krijgt. Dus ik draai mijn rug niet naar hem toe. Ik heb een keer goed met hem gesproken, waarin ik vertelde hoe de wereld in elkaar zit, niet zijn Bijbelse Utopia.
Ik geef hem nog een kans, maar ik zal geen bijbel in mijn hand hebben. Spreekwoordelijk hou ik mijn hand op mijn holster. En de eerste de beste poging dat hij mij probeert te raken dan schiet ik hem recht in het hart. En dan ben ik benieuwd of God hem komt redden… ik betwijfel het.
Ik ben geen heilige, ik ben dat nooit geweest. Ik ben liever een eerlijke deugniet met een paar echte vrienden, dan een achterbakse Bijbelgordel figuurtje die alles kapot maakt op zijn weg. Die een hel maakt van zijn eigen leven, van zijn vrouw en die vrienden wegjaagt. Die mensen dwingt om te spelen voor zijn vrouw hem niet te haten, terwijl zijn hoofd op het spit een graag gezien beeld zou zijn in hun ogen.
04 dec 2019 - bewerkt op 04 dec 2019 - 202x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende