Agressieve Corona meningen op social

Ik vind het steeds lastiger om op een vrolijke manier door mijn fb of insta te scrollen.

Een aantal mensen die ik ken en normaal alleen maar blowend en drinkend in de kroeg zitten en verder nooit echt een mening hadden over politiek, zijn opeens hele agressieve mensen geworden. Hebben opeens een hele zware mening over de beslissingen die de regering neemt en zijn ook niet bang om deze te uiten. Komen met argumenten en rare filmpjes of teksten ergens van internet geplukt zonder duidelijke bron.

Persoonlijk heb ik niet extreem veel last van het hele Corona gebeuren en misschien is dat dan ook wel het grote verschil. Zou ik ook zo zijn als ik mijn dagelijkse kroegrondje moet missen? Of als ik mijn werk niet meer kan uitvoeren?

Opeens is iedereen expert geworden en heeft iedereen een duidelijke mening, die ook hard en meerdere malen per dag even het internet op geslingerd moet worden. Ben je het er niet mee eens en laat je dat merken in een opmerking? Dan ben je de Sjaak want dan krijg je nog meer filmpjes, websites met vage bronnen etc over je heen, in de hoop dat je nog te overtuigen bent. Ben je dat niet? Dan krijg je te horen dat je een mak schaap van de overheid bent. Of dat je zelfs een NSBer bent.

Ik vind het persoonlijk allemaal erg heftig. Ik weet ook niet goed wat ik er mee moet. Ook heb ik helemaal niet zo’n harde mening over hoe de overheid nu handelt. We kunnen alleen achteraf zeggen of het wel of niet een goede beslissing was. Ik ben iniedergeval blij dat ik geen politicus hoef te zijn nu, want wauw dan krijg je toch een bagger over je heen.
20 mei 2020 - bewerkt op 20 mei 2020 - 211x gelezen
Profielfoto van Paarseroos
Paarseroos, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende