Advent

Alles is tijdelijk. Het bijzondere van de mensheid is hun flexibiliteit in het aanpassen naar nieuwe omstandigheden. Al heb ik begrepen dat dit moeilijker wordt wanneer je ouder bent. Dan heb je alle veranderingen wel gezien en kan je ietwat sceptisch worden. Het zal jouw tijd wel uitdienen. Kennelijk wordt je steeds conservatiever naarmate je ouder wordt. Het zijn dan ook de kinderen die de mensheid moeten redden.

Ik heb de privilege met een hoop hoog op geleide mensen samen te mogen werken. Echter bevestigd dit mijn idee dat iemand die naar school is gegaan, niet perse slim is. Intelligentie kan blijken uit een handigheid, compassie, inlevingsvermogen, ervaring of simpelweg de mogelijkheid toe te geven dat je iets verkeerd had of deed. "Changing your mind is the best way of figuring out if you still have one" - Taylor Mali.
Discussies voeren met master studenten gaat op een ander niveau dan MBO'ers. Een stuk theoretischer, meer papier dan praktijk. Want een hoop dat in de theorie goed gaat, blijkt in het echte leven onmogelijk. Misschien is het ook de leeftijd van mijn collega's. De jonge naïviteit, of het feit dat ik ouder en dus conservatiever ben, om maar aan te sluiten op mijn vorige advent. Anyway, de mentorrol bevalt me. Ik zit hier op mijn plek.

Ik geniet van het huidige moment omdat ik weet dat het ooit gaat eindigen. Soms voelt het als een grote donderwolk aan de rand van de horizon, constante dreiging van regen en bliksem. Door het zien van het einde geniet ik nog meer van wat er nu gaande is. Nu is het goed, en dat is prima. Wat komen moet komt, en ook dan zijn we flexibel genoeg om aan de situatie aan te passen.

Het doel is niet om gelukkig te zijn. "Life is suffering" en ineens begrijp ik die tatoage van die emo die ik jaren geleden op een festival heb gezien. Goed, die doodshoofden die ernaast stonden en de kleding (vooral het haar dat hij had) verkochten de boodschap op een verkeerde wijze, maar het zal op dat moment zijn waarheid zijn geweest.
Door te accepteren dat pijn nou eenmaal onderdeel is van het leven, scheelt dat bepaalde zorgen of noodzaak het altijd maar goed te hebben. Voor mij is het doel content zijn, gewoon tevreden met de huidige situatie. Soms zijn er momenten van compleet geluk, soms van verdriet, maar de baseline is content. Het najagen van extremen hoeft niet meer.

Het is wat het is, en dat is prima.


-VLH
07 dec 2022 - bewerkt op 07 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende