Abonnementje huisarts en ziekenhuis

Sinds ik op mijzelf woon lijkt het wel of ik een abonnement bij de huisarts en het ziekenhuis heb.

Ik moest eigenlijk een operatie ondergaan net voor de quarantaine, maar die is logischerwijs vooruit geschoven (volledige vrede mee tho).
Nu loop ik vrijwel elke maand bij de huisarts met allemaal gekke klachten en moeilijkheden, waarvan ik zelf denk dat ze o.a. door de antibiotica komen. Denk aan ontstekingen, zonne-allergie etc.
Ik slik op dit moment al vanaf ongeveer april / mei 2019 antibiotica, dus dat betekend dat ik het bijna al een volledig jaar slik. Logisch dat het na een jaar verschillende klachten oplevert.

Daarnaast wilde ik ook nog voor 2 maanden terug (even op de valreep voor ik 21 werd) een spiraal laten zetten. Bij de afspraak bleek dat mijn baarmoedermond heel onrustig was en het niet allemaal goed zit, waardoor er op aanraden van de huisarts toch maar een uitstrijkje is genomen. Die dag heel veel getwijfeld aan van alles, levert toch behoorlijk wat nare ideeën op dat je op 20 jarige leeftijd zulke testen moet doen.

Na 1,5 week werd ik al gebeld (leverde blinde paniek op, lol) dat ze niet genoeg cellen hebben kunnen pakken en dat het opnieuw moest. Maar dat kan pas na 2 maanden i.v.m. het aanmaken van nieuwe cellen.

Vandaag heb ik weer die test opnieuw mogen doen, maar kreeg ik direct te horen dat het HPV virus sowieso te pakken heb. Dit gebeurt bij ongeveer 6 op de 100 vrouwen. Nu maar heel hard hopen dat de cellen gewoon goed zijn en dat mijn lichaam zelf dat virus opruimt.

Gelukkig heb ik een schat van een huisarts (assistente) en heeft ze me super gerustgesteld, maar toch schieten er nare scenario's door je hoofd. Papa en mama zijn 100% op de hoogte en hopen ook maar dat alles goed is, maar ook bij hun is dit best a-relaxed haha.

Verder ben ik blij dat alles zo goed als verzekerd is, ga ik genieten van mijn pizza, een deadline van morgenvroeg proberen te knallen en lekker genieten van een lekker glas wijn!
07 mei 2020 - 311x gelezen
Profielfoto van Rubia
Rubia, vrouw, 21 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende