7 weken en 3 dagen

Gelukkig gaat het over het algemeen een stukje beter. Thuis zijn helpt. Behalve right this second dan haha. Net een uurtje bezig geweest in huis en nu weer kotsmisselijk en kei moe. Eten lukt wat beter ondertussen, al vind ik de meeste dingen gewoon weg niet zo lekker. Wat ik wel heb is dorst, heel veel dorst. Normaal drink ik 2,5 - 3 liter op een dag, nu kom ik net aan de 2 liter. Elke keer als ik iets drink word ik misselijk en dat terwijl ik vooral water drink. Ik zou zo graag een halve liter water achterover slaan gaap!.

Wat me opvalt is dat je onbedoeld veel adviezen van de mensen om je heen krijgt, over zwangerschapsmisselijkheid:

Schoonmoeder: je moet het gewoon over je heen laten komen
Moeder: niet te veel aan denken en iets proberen te doen
Random people: je weet waar je het voor doet
Sociaal verpleegkundige: dat hoort er nu eenmaal bij (met andere woorden: suck it up en go on)

of: je moet doen wat voor jou goed voelt, eet veel biscuitjes (heb je die al eens gegeten zonder drinken?) en drink cola.

Wel, hoe goed al die dingen worden bedoeld ze helpen geen van allen en ze maken het niet beter. Tuurlijk weet ik waarvoor ik het doe maar dat neemt niet weg dat ik me nu ziek, zwak en misselijk voel. Daardoor voel ik me niet ineens toppie ofzo... Het enige wat een beetje schijnt te helpen zijn die sea bands, ik heb maar een tweede paar gekocht want een half uur zonder maakt me nog meer misselijk.
Nou tot zover mijn klaagzang maar weer...

Volgende week woensdag, 29 januari, hebben de echo. Op mijn verjaardag dus het moet een verdomd mooi verjaardagscadeau worden, zo'n kloppend hartje. Het was de eerst mogelijke plaats, kan geen toeval zijn hoop ik.
En is het niet zo, dan is het niet zo. Dan zijn we weer verdrietig en komen we er ook wel weer door heen.
Het klinkt allemaal heel zakelijk maar dat is natuurlijk niet zo. Stiekem denk je toch al aan de toekomst, hoe het zou zijn, wat we moeten regelen en wat we zouden willen met alles. Ik probeer het zoveel mogelijk af te houden maar soms gaan je gedachten toch op de loop.

Morgen komt mijn schoonvader een dagje klussen aan de keuken, raakt dat ook weer wat verder af. En mijn schoonmoeder komt mee om even wat in het huishouden te doen. Arme P. heeft voor volgende week geen enkele blouse meer in de kast hangen en ik heb van de week gewoon geen puf gehad om te strijken.

Nu maar eens kijken of ik wat boterhammen naar binnen kan werken vrolijk


-xx-
24 jan 2020 - 311x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende