#4142 Baby Princess - Met zijn 3en.

Nadat de kraamzorg weg was, was het dan zover. We stonden er alleen voor !! Alles wat er gebeurde moesten we zelf oplossen en alles wat we zagen moesten we zelf uitzoeken. Dat was in het begin heel erg zoeken, hoe kan ik het beste de borstvoeding geven, wat is de nieuwe rolverdeling thuis en hoe gaat we dit aanpakken. Hoe pakken we onze rust, en hoe gaan we om met zo een klein friemeltje !!

Er werd altijd gezegd tot 3 maanden kan je een baby niet verwennen, de ander zegt weer een baby moet je laten huilen dat is goed voor de longen, nog een ander zegt weer dat je het op die manier moet doen.. Je hoort van alle kanten wat zij hebben gedaan en zeggen dan dat jij dat ook het beste zo kan doen. Echter is dat natuurlijk helemaal niet zo, met elkaar zoek je naar dingen die je samen op die manier wilt aanpakken.

Overdag slapen met licht en in de nacht slapen in het donker. De ene zegt slaap is slaap en de baby moet slapen dus alles moet donker, de ander zegt dat licht beter is om het dag en nachtritme er in te krijgen. Wij weten dat onze kleine goed slaapt ook al is het licht, maar dat ze dieper slaapt in de nacht en dan ook doorslaapt. Andere zeggen weer dat ze daar echt op tegen zijn.. Niks is goed als je een eerste kleintje hebt, en van verhalen is een tweede kleintje net zo moeilijk, want die is weer anders en die ga je weer anders verzorgen maar wat een ander zegt blijft wel hetzelfde.

Vriendlief kon de kleine nog niet verzorgen. Dit omdat ….. moet je je even bedenken, dat als jij een baby hebt van 2446 gram (een gemiddeld gewicht ligt tegenwoordig bij de 4000 gram) met een lengte van 45 cm (gemiddelde tegenwoordig is 50/52 cm) Nou ja ,,,, dus vriendlief als hij haar moest wassen, kon hij zijn eigen kracht niet, zou al gauw te hard iets doen dus dan moet het heel langzaam en gecontroleerd. Maaaar !!! kleintje is in de winter (26-2-2019) geboren, dus het is koud..... Gaat het langzaam dan gaat ze huilen, gaat ze huilen is het aankleden moeilijker, en vriendlief raakt gefrustreerd, en dan lukt het niet meer !! Dus de eerste weken zorg was voor mij vrolijk

Onze rolverdeling was dus duidelijk zichtbaar, door mijn eigen herstel kon ik alleen met die kleine bezig zijn, en dan was ik al helemaal kapot in de nacht. Dus ik kon niets anders. Gelukkig vond vriendlief dat helemaal geen probleem, die deed het huishouden en alles erop en eraan, ik hoefde alleen maar bezig te zijn met de baby en mijn eigen herstel. MAAR !! ik raakte op een gegeven moment een beetje in een sociaal isolement huilen Ik was in 3 weken niet buiten geweest, want als ik alleen was kon ik dat nog niet omdat ik nog herstellende was en het anders niet in mijn eentje zou redden, en vriendlief was weer aan het werk en was op of onderweg, dus samen ging het ook niet.....

Bij 3 weken was het eindelijk zover, we gingen op bezoek bij de moeder van vriendlief. Oma I ^^ Dus ik kon na 3 weken eindelijk naar buiten !! ( ik kon ook niet in de tuin, want mijn kraamweek was ijskoud en nat !! ) Dus lekker buiten, de auto in met de maxi cosi, en weer uit de auto even buiten gelopen. Wat ga je de buitenwereld waarderen als je zo lang niet naar buiten kan !! Dat was echt heeeeeerlijk !! Ik keek uit naar die momenten.

Toen was het tijd om op te gaan bouwen, steeds een stukje verder lopen. Want och wat had ik een pijn aan mijn DOOOOOOS !!!! En mijn rug en mijn bekken en mijn nek (van een ongeluk van een jaar geleden nog) Ow Ow Ow,,,, dat heeft zeg maar ,, uchum ,,... 3 maanden geduurd en nu kan ik eindelijk 2 km achtereenvolgend lopen !! Daarna zitten en rusten en dan kan ik nog 2 km terug lopen !! Dan moet ik ook niet nog het huishouden moeten gaan doen, maar voor die kleine zorgen kan nog wel !

Elke dag is weer anders, die kleine veranderd elke dag weer een beetje , al dan niet in gedrag dan wel in groei dan wel in uiterlijk. Genieten van elk moment met onze kleine meid, lekker knuffelen, want een baby kan je tot 3 maanden niet verwennen dus heerlijk met haar knuffelen, en op mij laten slapen en met haar zitten de hele dag (want voor veel anders had ik toch de energie en kracht niet)

Voor nu weer even genoeg ! De volgende keer ga ik weer verder. Ondanks alle geluksmomenten die we hebben gehad is namelijk alles omgeslagen op een gegeven moment. In negatieve zin. Dat is ook de reden dat ik weer ben gaan schrijven. Niet alleen al het slechte, maar ook goede dingen, en dingen waar je achteraf om kan lachen en kan dollen.

Door nu echt alles wat ik mij op dat moment kan herinneren te typen, lucht het een beetje op en verzacht het mijn pijn en mijn verdriet. Maar dat verhaal komt waarschijnlijk van de week wel, ik denk ook in etappes want zoveel tijd heb ik niet …

Sweet dreams lieve mensen van Mydiary, en bedankt voor het lezen (en eventuele reacties, ook op voorgaande verhalen) Is fijn om even tussendoor afgeleid te kunnen worden. verliefd

Heel veel liefs,
X.Little.!Ps: Ben een beetje tipsie op het moment, dus sorry voor de spelfouten !!
06 jun 2019 - bewerkt op 06 jun 2019 - 248x gelezen
Profielfoto van X.Little.!
X.Little.!, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende