#25 - één

Maandag 19 april 20.25

Lieve L

Het is alweer even geleden dat ik geschreven heb, maar ik kan het natuurlijk niet maken om niet te schrijven over je eerste verjaardag. Je vierde een online verjaardag en de weken voor je verjaardag kwamen er al allemaal pakketjes met de post. Omdat we toch iets wilde rondom je verjaardag, hebben we een huisje geboekt aan het bassin (binnenmeer verbonden aan de getijden van de oceaan). Donderdag 1 april hebben we alles ingepakt en zijn we in de auto gestapt. Het was maar 45 min rijden en toch waren er er niet eerder geweest. Jij viel op het laatste in slaap, waardoor we eerst nog een half uur op de parkeerplaats van de supermarkt in de schaduw hebben gewacht. We hadden mazzel met het weer en het was erg warm. We mochten wat eerder het huisje in, dus konden zo van de parkeerplaats nog 5 minuutjes rijden naar het huisje. Hier heb je heerlijk alles ontdekt. Ook hebben we een rondje gelopen naar het bassin maar daar bleek geen water meer te zijn. Gewoon helemaal niks meer, het was eb. Wij hebben een ijsje gehaald, de eerste van het jaar. Jij mocht een hapje proeven. Verder hebben we wat in het tuintje van het huisje gespeeld in het gras. Jij bent lief gaan slapen en ook redelijk blijven slapen in het campingbedje. Omdat er maar een ruimte was, woon en slaapruimte in een, zaten wij buiten ‘s avonds, maar het koelde toch wel een beetje af en we werden opgegeten door de muggen. Dus ook wij gingen vroeg naar bed. Ook jij werd nog een aantal keer wakker. Maar ik ben trots op mezelf, ik durfde je in het campingbedje te laten slapen de hele nacht. Met kerst vond ik dat nog te ver weg (zelfs als het bedje tegen ons bed stond).
Vrijdag zijn we rustig opgestaan en heb jij in het gras je eerste cadeautjes uitgepakt: zandspeeltjes. We gingen namelijk naar het strand. Na je ochtendslaapje gingen we aan de wandel, naar een speeltuin op het strand. Voor jou de eerste keer in het zand. Je vond het maar indrukwekkend, net als de andere mensen om je heen. Maar je had het prima naar je zin. We hebben daarna boodschappen gedaan en pizza gegeten (hier hadden we een werkende oven, thuis is die van ons stuk). We konden zelfs buiten eten. Jij kreeg gebakken cherry tomaatjes, je lievelings. Je doet het prima op vakantie, je geniet overal van en went vrij snel. Na een zeer gebroken tweede nacht (zullen alle nieuwe indrukken wel geweest zijn) ruimden we op en genoten we nog even in het tuintje (hoewel nog fris ‘s ochtends). En toen was het na jouw ochtendslaapje alweer tijd om het huisje te verlaten. We zijn een stuk verderop weer naar het strand gegaan, eerst een stuk gewandeld en daarna lekker gepicknickt. Na een flesje melk in de auto konden we vertrekken terug naar huis. We hadden precies mazzel dat we zaterdags van Pasen terug naar huis gingen in plaats van de andere kant op. Daarbij ging deze zaterdag een nieuwe lockdown in, gelukkig kon ons weekendje gewoon doorgaan. Zaterdag alles thuis weer uitgepakt, was gedraaid en rustig aan gedaan.

Zondag zijn we met vrienden naar het park gegaan, op de fiets. Hier zette jij je eerste stapjes aan de hand. We waren aan het picknicken en jij stond aan de hand met mij bij de madeliefjes, even kijken.. die motiveerde blijkbaar om te gaan stappen. De anderen keken niet of te laat, maar je deed het echt. De picknick duurde vrij lang, maar je hield het goed vol.

Maandags was je jarig. ‘S avonds had ik slingers en ballonnen opgehangen en je stoel versierd. Toen je na het wakker worden op het potje zat en de kamer inkeek werd je opeens enthousiast, je zag allemaal nieuwe mooie dingen. Jouw commentaar staat op film gelukkig want het was erg schattig. Toen wilde je natuurlijk zo snel mogelijk de kamer in kijken. Je hebt de slingers van je stoel mooi kapot getrokken maar daar zijn ze ook voor toch? Na een ontbijtje en even spelen lag jij weer in bed voor je ochtendslaapje terwijl ik taart voor je maakte. Een taartje van worteltaart pannenkoekjes met crème ertussen, zonder suiker. Ik wilde eigenlijk weer worteltaart voor je maken maar ja, geen oven hè. Zelf nog snel gedoucht, want om 11 uur hadden we al met onze families afgesproken voor je feestje. Jij werd kwart voor 11 wakker, precies op tijd. Met al je opa’s en oma’s en ooms en tantes op het scherm op tafel, werd er voor je gezongen en bliezen wij het kaarsje voor je uit. Na de taart mocht je alle cadeautjes uit de pakketjes halen en uitpakken. Dit heb je met heel veel concentratie gedaan, heel knap eigenlijk. Je hebt een nieuw voorlees boekje met flapjes gehad, een knuffelmuis, een kartonnen boekje met foto’s van je familie (kan je vast oefenen), een heuse foodtruck van hout om mee te spelen, krijtjes voor baby’s voor je eerste tekeningen, en vast nog meer wat ik even vergeten ben. Daarna was het tijd voor jouw slaapje en hebben we opgehangen. Best handig zo’n online verjaardag, je hoeft niemand de deur uit te sturen, hebt geen extra afwas en ieder doet zijn eigen boodschappen. ‘S middags zijn we lekker naar buiten gegaan, weer met een kleedje in het gras madeliefjes plukken. Lekker rustig en fijn samen.

‘S avonds ‘schoven’ opa en oma nog mee aan tafel (telefoon op tafel dus). Daarna was de dag alweer voorbij. Je eerste verjaardag. Ik had er tegenaan zitten hikken, daarna naar uitgekeken en vervolgens weer een dubbel gevoel bij. Het was prima zo. We hebben het gevierd. Je bent nu echt 1. Natuurlijk had ik het erg graag met je familie in het echt gevierd, maar dit was het best mogelijke. Moeilijk, dat wel. Voor mij ook een moment om foto’s terug te kijken van de dagen voor de bevalling, jouw eerste dagen. Berichtjes terug te lezen van toen. De pijn van toen doordat we zo overvallen zijn door de Corona situatie en alles opeens anders was, de bewustwording nu dat we alweer een jaar verder zijn. Je bent nog altijd mijn kleine meisje maar alweer zo groot. Geen baby meer maar een dreumes. Tenminste, dat ben je als je minstens 1 jaar bent én kan lopen. Dat deed je dus ook maar meteen een paar dagen later echter je loop karretje, je wil zo graag een dreumes zijn. Maar ‘s nachts het liefst een kleine baby in mama’s armen om de nieuwe indrukken en je ontwikkellingen van de dag te verwerken.

En nu ben je gewoon 1.
Ongelooflijk
En met de dag vrolijker en leuker


(En zooo leuk dat leren lopen, maar ik heb het idee dat dat je slaap nog meer verstoord. Voor de tweede avond mag ik nergens heen en zit in op bed met jou slapend in mijn armen. Slaap maar lekker kleintje, voordat je te groot bent voor mijn schoot)
19 apr 2021 - 95x gelezen
Profielfoto van *blue-sky*
*blue-sky*, vrouw, 30 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende