20 Weken

And life goes on...

20 weken alweer, woensdag dan ook de 20 weken echo gehad. Alles was goed, armpjes, beentjes, hart, nieren enz. Wat kunnen ze veel zien op zo'n echo zeg! Meneer/mevrouw had absoluut geen zin om stil te liggen tot grote frustratie van de echoscopiste. Nu moet ik zeggen dat het niet echt een aardige, lieve vrouw was ofzo. Tegen het einde voelde ik me gestressed omdat de baby niet stil wilde liggen terwijl je daar dus helemaal niks aan kunt doen....
P. mocht er niet in levende lijve bij zijn maar gelukkig wel via videobellen. Helaas is het een donkere kamer met een fel scherm dus een aantal dingen kun je gewoon niet goed zien door je telefooncamera. Maar het merendeel kon hij goed volgen. Over 4 weken weer terug voor een controle bij de verloskundige.

Deze week ben ik best moe. Ik slaap ook slecht, daarbij slaapt P. ook slecht waar ik dan weer slecht van slaap of hij van mij. Anyway het schiet niet op. Ik word eigenlijk de corona shit ook een beetje zat. Vorige week toch even bij mijn moeder op bezoek geweest, twee maanden geleden was het, netjes op afstand gebleven en niet te lang ook. Toch kreeg ik op mijn donder van mijn broer (die er ook was).. dat we het absoluut niet moesten doen met alle horror corona verhalen erbij. Het rare is dat hij, vrouw en kinderen wel op bezoek gaan, bv boodschappen brengen (tot binnen) of koffie drinken buiten of mijn vader helpen met klusjes (echt niet op 1.5 meter afstand). En dat terwijl ze allebei, incl de oudste, gewoon buiten de deur werken en boodschappen doen. Dus waarom is het meer risico als P. en ik op bezoek gaan? P. werkt nog steeds thuis, gaat af en toe een boodschap doen de rest doen we online en ik wandel tegenwoordig alleen nog maar met de hond, ga eventjes naar de dorpsbakker of ga naar het ziekenhuis.
Natuurlijk wil ik het niet aan mijn ouders overgeven als ik het zou hebben maar qua risico bekeken lopen hun meer risico om het op te pakken dan wij.
En kom op zeg.. ik ben zwanger van mijn eerste kind... dat wil je toch gewoon delen. Na 2 maanden netjes op afstand een uurtje of 2 op bezoek gaan moet toch kunnen. Het is niet dat ik daar nu elke week op de stoep sta, daar is het nog niet veilig genoeg voor. Daarbij, en dat weet mijn broer niet, doet ze zelf regelmatig even een boodschapje buiten de deur en moest ze van de week naar het ziekenhuis. Plus wat dacht je van al die klanten die mijn vader komen (eigen zaak)?
Misschien komt het door de hormonen maar ik word hier zo pissig om! Ik ben ook echt met tranen in mijn ogen weggegaan verdrietig

Voor de rest ben ik het ook gewoon zat, dat betekend niet dat ik opeens onnodige risico's ga nemen. Het is meer dat ik graag eens zou willen gaan shoppen in een babywinkel of verf uitzoeken voor de babykamer, bij mijn zusje op bezoek gaan of even naar de bios ofzo. Ik en heel Nederland denk ik.
Maar goed het blijft voor nu bellen, videobellen, online shoppen en thuis blijven.
Ik merk dat het moeilijker word om positief te blijven en mijn gedachten op een rijtje te houden. Ik heb meer last van nare gedachtes, over P, mezelf of de baby. Het wisselt ook heel erg, het ene moment kan ik me blij en lekker voelen en het andere moment somber en verdrietig. Helaas komt dat ook wel door de hele hormoonhuishouding nu.

Er is nog geen zicht op wanneer P. weer naar kantoor moet. We mogen in onze handjes klappen dat zijn werk thuis gedaan kan worden en gewoon door kan gaan. Hij is het wel zat, tenminste hij mist het collegiale van een kantoor/afdeling. Dé reden dat hij van baan gewisseld is.
Ik ben gewoon idioot haha... ik vind het nog steeds super gezellig dat hij thuis werkt en geniet van het samen lunchen of even een knuffel halen.

Als ik mezelf goed voel en niet te moe ben hoop ik vanmiddag even met Hond op de fiets naar de boederijwinkel te gaan voor aardbeitjes en aardappels. Eventjes eruit voor een kleine boodschap, dat vindt Hond ook fantastisch. Hij was helemaal enthousiast toen hij mee mocht naar de bakker dinsdag nahnah.

-xx-
24 apr 2020 - 233x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende