15 weken

Wat een rare situatie nu in Nederland, of zeg maar de hele wereld. Ik kan even niet op bezoek gaan bij mijn moeder want zij is een kwetsbaar persoon vanwege een longziekte. Ik wil niet het risico lopen dat ik iets bij draag waar zij last van gaat hebben. Dat is best balen.
Ik ging net mijn online boodschappen doen zoals elke week en ik probeer 5 dozen tissues te bestellen zoals altijd als ze in de reclame zijn en ja.... ik mag er maar 3 bestellen.... Pastasaus is letterlijk van bijna elk merk uitverkocht..... Ach ja we hebben genoeg ( behalve pastasaus dan) en hoeven niet op een houtje te bijten. Ingeslagen heb ik niet, gewoon hetzelfde als iedere week, laten we maar gewoon doen..

Ik maak me wel zorgen over het c. virus, ze zeggen dat het voor zwangere geen kwaad kan. De studie die gedaan is, is onder 9 vrouwen in het 3e trimester gedaan. Ik zit in het 2e en je gaat mij niet vertellen als je de volle laag van het c. virus krijgt dat het geen kwaad kan. Een gewone griep, op volle kracht, is ook gevaarlijker voor zwangere vrouwen. Puur omdat je zelf te 'lijden' hebt...

P. werkt thuis. Ik vind het bere gezellig, hij vindt het kut. Ik probeer er maar het beste van te maken meer kunnen we niet doen. Vrijwilligerswerk ligt ook even stil, heel erg vind ik het niet.. ik heb genoeg aan mezelf, maar wel vervelend voor de afdeling.

Met baby gaat alles goed. Vorige week nog bij de gynaecoloog geweest en even snel een echo gehad. We zagen zijn hoofd en arm/hand en zijn hartje kloppen. De Nipt test kwam terug en die was goed, mijn andere bloeduitslagen ook. Toch fijn om te weten. Over 2 weken moet ik weer terug... ben benieuwd of dat door gaat.

Ik heb via Ali een fetal doppler besteld, een mooi wordt voor een apparaatje waarmee je naar de hartslag van de baby kan luisteren. Voor nu is het nog best even zoeken, het is nog zo klein, maar ik heb het al kunnen horen. Ik dacht dat P. het fantastisch zou vinden maar dat viel erg tegen. Hij vond het 'leuk'. Hij had wel uit zichzelf een kijkboekje gekocht over dieren voor de baby, heel lief. Voor de rest kan ik net zo goed niet zwanger zijn. Ik dacht dat er echt wel iets zou veranderen in hem, een soort van beschermingsinstinct naar mij & baby toe, dat is niet zo.
Ik krijg ondertussen ook al wel een buikje, ik dacht dat het dan misschien wat echter zou worden voor hem maar ook dat is niet zo. Ik dacht dat we samen zouden genieten, samen zouden dromen, regelen enz, behalve de dokters afspraken en af en toe praktische zaken bespreken heeft hij weinig interesse in de baby.
Natuurlijk heb ik hem ernaar gevraagd en heb ik geprobeerd het gesprek hierover aan te gaan. Er is niets, zegt hij, hij is niet gestressed, hij is niet zenuwachtig, hij kijkt er naar uit en hij is er blij mee. Super natuurlijk maar zijn daden zeggen anders... voor mijn gevoel zegt hij: Leuk dat je/we zwanger zijn, dit is de volgende stap in ons leven maar voor nu veranderd er niks dus doen we ook als of er niks is. Terwijl er juist nu al zoveel veranderd! We zijn nu al verantwoordelijk voor het kleine wezentje in mijn buik, dat begint niet pas in september! Ik had verwacht dat hij alles zou willen weten, alles zou willen mee 'voelen' en doen. Soms is zijn vader nog bezorgder en meer zorgend dan hij..
Best jammer, ik voel me best alleen in de zwangerschap. Dat had ik helemaal en dan ook helemaal niet verwacht.

Sinds een paar dagen heb ik het gevoel dat ik me ook iets beter voel. Aan de andere kant, het verschilt heel erg per dag. Het fijne van 'nergens' heen mogen en thuis zijn, is dat je het echt rustig aan kunt doen.
En met zulk mooi weer was het op en top genieten. Buiten eten en uitkijken dat de kippelientjes je boterhammen niet jatten, de voortuin wat op orde brengen en de zon zien schijnen, daar knap je ook van op vind ik.

Misschien dat ik vrijdag koekjes ga bakken of volgende week. In ieder geval gaan we van het weekend de zolder uit zoeken en op orde brengen. OK!

-xx-
18 mrt 2020 - 237x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende