#1441 Baby princess deel 2 - de kraamweek

Woensdag 27 februari 2019 - Vanessa was 1 dagje oud en we mochten naar huis na een nachtje nog in het ziekenhuis te zijn gebleven. Met de kleine in de maxi cosi en mama ikzelf in een rolstoel bij de centrale ruimte nog even een bakkie cappuccino gedronken met mijn broer. Terwijl vriendlief de auto ging halen. Eenmaal bij de auto bleek Vanessa te klein te zijn voor het auto stoeltje in de auto van vriendlief. Dus Vanessa weer in de maxi cosi en ik ernaast. ( waar ik dus nu pas aan zit te denken, waarom hebben we in hemelsnaam zo moeilijk gedaan op de achterbank - op 1 bil met de deur tegen me andere bil aan - het auto stoeltje had er makkelijk uit gekund !! - STOM !! )

Ach ja, onderweg naar huis is het goed gegaan, ik zat wel telkens naar Vanessa te kijken en heb meerdere keren gedacht "ademt ze nog? Leeft ze nog? " ( Dat blijkt normaal te zijn dat je dat als moeder heel vaak denkt ) Eerst nog even langs de winkel, want niemand die je van te voren verteld wat een shitload aan bloed er uit je vagina komt na zo een bevalling en dat dat nog weken kan duren geschokt Dus vriendlief de auto uit om nog even extra kraamverband te halen en mini luiers, want wie had gedacht dat mijn mini zo ontzettend mini zou zijn !! New born midi 0 van de kruidvat ( en ja hoor,, die waren toch nog een klein beetje te groot - maar ja het is niet anders)

Eenmaal thuis aangekomen (zoals ik al benoemde) SHIT !! wat nu ?? Met je handen in je haar, geen flauw benul wat je moet gaan doen en hoe je dat moet gaan doen..... Gelukkig kwam de kraamzorg al snel en hebben ze gelijk heel veel uitgelegd en gedaan. Die week staat in mijn geheugen gegrift, niet in details ( behalve de echte spannende en extreem leuke momenten en gebeurtenissen - en natuurlijk ook de kut situaties ) Maar niet alles is meer heel helder.

De dingen die me heel erg bij zijn gebleven met de verzorging van onze kleine spruit, voor de eerste keer in bad ! Wat een heerlijke ervaring was dat verliefd Als ik er aan terug denk wordt ik weer helemaal verliefd. Voor de eerste keer dat vriendlief de kleine ging verzorgen, wat een geweldig gezicht was dat verliefd Het voeden aan de borst, een heerlijke ervaring en alle kleine geluk momentjes die de kraamzorg ons bood, een lunch op bed, een fruithapje, zelfs een keer avond eten gekookt, * En dat was lekker !!!! * Omdat de kraamzorg met zijn 2en was (leerling -_-"knipoog was er wel veeeel meer tijd over, ze deden elke dag de douche en wc schoonmaken ( blijkt dat ze dat altijd moeten doen ) Ze hebben elke dag de was gewassen, opgevouwen en opgeruimd, zowel baby wasjes als onze eigen was. Hmm…. super dat ze het deden, maar ik was op een gegeven moment al mijn kleding kwijt, hahahaha !!

Maar de roze wolk waar ik opzat toen ik mijn kleintje voor het eerst in mijn armen had was al heel snel weer over. Ik had namelijk rete veel pijn. Ik kon niet zitten, ik kon niet normaal liggen en als ik bewoog deed alles pijn. In de nacht kreeg ik steken in mijn rug, intense steken die doortrokken door heel mijn lijf. Ik heb in de kraamweek meer gehuild dan in mijn hele leven -_-" en dat was dan alleen vanwege de pijn, moet je je bedenken dat ik daarnaast ook nog een hormonen bom was.... Ja daarnaast huilde ik dus ook nog om een pen die op de grond viel. Door de knip kon ik bijna niks, hierdoor hebben we ook extra lang kraamzorg gehad.

Op een gegeven moment zat ik soms met tranen mijn kleintje te voeden omdat ik geen houding aan kon nemen, en alle houdingen deden pijn aan mijn doos. Ik heb zitten huilen mensen, ik kon niks !! Ook nadat de kraamzorg weg was, ( wat een emotionele bedoeling was, want we konden lachen gieren brullen met die 2 meiden ) heb ik nog vele dagen heel veel pijn gehad. Uiteindelijk nu nog steeds af en toe pijn aan mijn litteken, maar dat gaat wel de goede kant op, de steken in mijn rug zijn nu ook iets minder ( mede omdat mijn liefje de nacht voeding doet zodat ik kan herstellen ) Maar de pijn in mijn onderrug is nog wel continu aanwezig. Ik ben er nog niet, maar we gaan de goede kant op met mijn herstel.

Na de kraamzorg met een traantje over onze wang gedag te zeggen, begon het pas echt voor ons als kersverse ouders. Nu moesten we het samen alleen gaan doen !!

verliefd

Night night everybody, tijd om ons mandje op te gaan zoeken !!

We zijn nog langer niet uitgetypt. Sweet dreams !!


Liefs,
X.Little.!
04 jun 2019 - 260x gelezen
Profielfoto van X.Little.!
X.Little.!, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende